Μην χασετε

Πως να ξυρίζετε σωστά τα πόδια σας

Υπάρχει ακόμη η κατηγορία γυναικών που συνεχίζουν να ξυρίζουν τα πόδια τους. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ ανήκω σ’ αυτή. Δεν έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε τη μέθοδο του λέιζερ και ανατριχιάζουμε στην ιδέα της αποτρίχωσης με κερί.

 

Μόνο σε σπάνιες και ιδιαίτερες περιπτώσεις. Το ξύρισμα είναι η πιο απλή και οικονομική μέθοδος αποτρίχωσης. Μπορούμε να το κάνουμε μόνες στο σπίτι, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. 

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε ώστε να γίνεται με τον σωστό τρόπο και το καλύτερο, δυνατό αποτέλεσμα. 

Advertisements

Οι ειδικοί είναι και πάλι εδώ για να μας τους αποκαλύψουν.

Κανόνας 1ος:

Πρέπει να αλλάζετε συχνά ξυραφάκι. Μην ξεχνιέστε. Επίσης πρέπει πάντα να είναι καθαρό, στεγνό και κοφτερό. Στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ερεθισμών και μολύνσεων. Το κάθε ξυραφάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί 5-10 φορές. Ποτέ περισσότερες.

 

Κανόνας 2ος:

Τα πόδια σας πρέπει να είναι πάντα βρεγμένα. Ποτέ και σε καμία περίπτωση, όσο κι αν βιάζεστε δεν επιτρέπετε να ξυρίσετε σε στεγνό δέρμα. Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Το πιθανότερο είναι να κοπείτε και να γεμίσετε κοκκινίλες και σπυράκια. Οι τρίχες μαλακώνουν με το νερό και η διαδικασία γίνεται ευκολότερη.

Advertisements

 

Κανόνας 3ος:

Απολέπιση. Το σωστό είναι να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα πριν από το ξύρισμα. Χρησιμοποιείστε μια λούφα κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις ή ένα προϊόν απολέπισης σώματος. Αμέσως μετά το δέρμα είναι έτοιμο ενώ θα παραμείνει βελούδινο και τέλειο.

 

Κανόνας 4ος:

Απλώστε αφρό ξυρίσματος. Όχι, δεν είναι κατάλληλος για τους άνδρες μόνο. Είναι ότι καλύτερο και για τα πόδια σας. Ενυδατώνει το δέρμα και μαλακώνει τις τρίχες οι οποίες απομακρύνονται εύκολα και γρήγορα.

 

Advertisements

Κανόνας 5ος:

Καθαρίζετε καλά το ξυραφάκι μετά από κάθε χρήση και το φιλάτε σε δροσερό και στεγνό μέρος. Μαζεύει υπολείμματα και τριχούλες. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δεύτερη φορά αν βρίσκετε σε αυτή την κατάσταση. Επίσης δεν το αφήνετε ποτέ μέσα στο ντους. Καλό είναι να το τοποθετείτε σε μία μικρή θήκη ή νεσεσέρ.

 

Κανόνας 6ος:

Αμέσως μετά το ξύρισμα ενυδατώστε καλά τα πόδια σας με μια κρέμα σώματος ή ακόμη καλύτερα με ένα λάδι.

πηγή

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα