Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τον τρόπο που καθαρίζεις;

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού έχει κάνει την καθαριότητα βασική προτεραιότητα για όλους. Και παρ’όλο που οι περισσότεροι δίνουν έμφαση στον καθαρισμό του σώματος τους, αξίζει να αναφερθεί πως επίσης σημαντικός είναι και ο σωστός καθαρισμός του σπιτιού μας. Και πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, το πάτωμα, το οποίο συχνά καλύπτεται από βακτήρια και βρωμιά. Και αυτό, όση εντύπωση κι αν σου κάνει, γιατί η σφουγγαρίστρα και η σκούπα δεν καθαρίζουν σωστά.

Η αλήθεια είναι πως ο παραδοσιακός τρόπος σκουπίσματος σηκώνει μεγάλο μέρος της σκόνης και της βρωμιάς στον αέρα, με αποτέλεσμα όλα αυτά να «κάθονται» ξανά στο πάτωμα του σπιτιού. Από την άλλη, όταν σφουγγαρίζουμε μία βρώμικη επιφάνεια, για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική, θα πρέπει σε κάθε βούτηγμα στον κουβά να αλλάζουμε το νερό. Αλλιώς, το μόνο που καταφέρνουμε, είναι να ρίχνουμε τα βακτήρι στον κουβά και στη συνέχεια στο πάτωμα.

  4 τρόποι για να κάνετε την μπανιέρα σας να λάμπει

Γι’αυτό λοιπόν, μπορείς να επενδύσεις σε μια σφουγγαρίστρα με κάλυμμα μικροϊνών, η οποία σε αντίθεση με την κλασική, βγάζει λιγότερη υγρασία και ως εκ τούτου αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων. Εκτός αυτού, σε ό,τι αφορά στο σκούπισμα, καλό θα είναι να αντικαταστήσεις την απλή σκούπα με μια ηλεκτρική.

ΠΗΓΗ