Μπορεί οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα, η αλλαγή στις διατροφικές και κλιματολογικές συνθήκες να είναι οι «συνήθεις ύποπτοι» που κάνουν τα μαλλιά  μας λιπαρά, παρόλα αυτά, υπάρχουν κρυφές αιτίες που εντείνουν το πρόβλημα της λιπαρότητας. Προσπάθησε λοιπόν να αποφύγεις τα παρακάτω.

Advertisements

Λούζεσαι κάθε μέρα

Πες «ΌΧΙ», στο καθημερινό λούσιμο, μιας και με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής σου. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται πιο γρήγορα λιπαρότητα στις ρίζες των μαλλιών μας ενώ το τριχωτό έχει μεγαλύτερη ευαισθησία. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι ιδανικές.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Οι υπερβολικές ποσότητες και τα λάθος προϊόντα

Με μέτρο, το σαμπουάν, το conditioner και γενικότερα τα προϊόντα hairstyling. Επίσης, φρόντισε να χρησιμοποιείς προϊόντα με ελαφριά σύνθεση που ταιριάζουν με τις ανάγκες των μαλλιών σου, μην επιβαρύνεις το κεφάλι σου.

Ξεχνάς να καθαρίσεις τη βούρτσα σου

Advertisements

Είναι το βασικότερο εργαλείο που ενδεχομένως χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση στα μαλλιά σου και ένας από τους λόγους που κάνει τα μαλλιά σου πιο λιπαρά. Πρόσεχε λοιπόν πόσο συχνά την αλλάζεις ή την καθαρίζεις.

Αγχώνεσαι

Εκτός από την επιδερμίδα, το άγχος μπορεί να προκαλέσει αύξηση στην παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής. Μάλιστα, πολλοί δερματολόγοι συνδέουν τις ορμόνες που αυξάνονται λόγω του στρες με αυτές που ευθύνονται για την εμφάνιση ακμής.

Καθημερινό hairstyling

Τόσο το καθημερινό styling, όσο και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, μπορεί να επιβαρύνουν το τριχωτό της κεφαλής, φράζοντας τους πόρους, με αποτέλεσμα να παράγεται ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Χέρια

Advertisements

Πρέπει να προσέχεις το πόσο συχνά πιάνεις τα μαλλιά σου, αν δε θέλεις να λαδώνουν αμέσως, μην τα ακουμπάς τόσο.

πηγή

Advertisements