Μην χασετε

Πως να διαλέξετε μαγιό ανάλογα με το σωματότυπο σας

Ένα από τα απόλυτα must-haves του καλοκαιριού είναι αδιαμφισβήτητα το μαγιό μας.
Το απαραίτητο ένδυμα της παραλίας, είναι εκείνο που θα τονίσει τα δυνατά μας σημεία και θα μαγνητίσει τα βλέμματα, αλλά παράλληλα μπορεί να μας συνοδεύσει και σε διάφορα άλλες περιστάσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, κυρίως κατά τη διάρκεια των διακοπών μας.
Για παράδειγμα ένα ολόσωμο, classy swimwear ταιριάζει υπέροχα με ένα Bermuda short αλλά ακόμα και με μία mini skirt, μαζί με κοσμήματα για βραδινές εμφανίσεις ακόμα και στην πόλη.

Για να πετύχουμε την απόλυτη και σωστή εμφάνιση με το μαγιό μας ένα είναι το μεγάλο μυστικό. Να βρούμε ποιο είναι το σχέδιο εκείνο που ταιριάζει στη σιλουέτα μας, κρύβοντας της ατέλειες μας και τονίζοντας τα «δυνατά» μας σημεία.

Advertisements

Όποιο κι αν είναι το σχήμα του σώματός σας, υπάρχει το κατάλληλο swimwear design για εσάς!

 

 

1. Μικρό στήθος:

Σε περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών με μικρό στήθος, έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε ανάμεσα στα μαγιό τριγωνάκια αλλά και σε εκείνα τα σχέδια που έχουν βολάν ή έντονα prints στο επάνω μέρος, καθώς προσθέτουν όγκο. Από την άλλη πλευρά μπορείτε να φορέσετε strapless designs τόσο σε μπικίνι όσο και σε ολόσωμο.

 

2. Μεγάλο στήθος:

Γνωρίζουμε ότι εσείς με το μεγάλο στήθος, δυσκολεύεστε αρκετά για να βρείτε το σχέδιο που σας ταιριάζει. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά είναι πως δε χρειάζεται να ανησυχείτε. Αποφύγετε τα στράπλες σχέδια και προτιμήστε τα μεγάλα τριγωνάκια που καλύπτουν το μπούστο σας και που δένουν στο λαιμό, διότι προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη στήριξη και άνεση.

 

Advertisements

 

3. Σώμα αχλάδι:

Για τις γυναίκες που το κάτω μέρος του σώματός σας είναι αρκετά πιο φαρδύ από το πάνω, τα μονόχρωμα, διαχρονικά σχέδια στα μπικίνι, όπως είναι το μαύρο ή το μπλε σκούρο ακόμα και το κόκκινο είναι η ιδανική επιλογή. Αγκαλιάζει ιδανικά τη μέση χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι σας στενεύει. Αν θέλετε να αποτρέψετε τα βλέμματα από το κάτω μέρος του σώματός σας, τότε προτιμήστε ένα έντονο top που θα τονίσει όμορφα το στήθος σας.

 

4. Σώμα μήλο:

Σε αντίθεση με το σωματότυπο αχλάδι, οι γυναίκες με σωματότυπο μήλο διαθέτουν πιο φαρδιά μέση από τους γοφούς και πιο λεπτά πόδια. Για αυτό θα πρέπει να προτιμήσετε μαγιό που δίνουν έμφαση στο μπούστο, κυρίως στο τοπ μεγάλου μεγέθους. Άρα η καλύτερη επιλογή είναι ένα μαγιό που θα καλύψει με ιδανικό τρόπο την περιφέρειά και θα κάνει τη μέση σας να δείχνει πιο λεπτή, όπως ένα ψηλόμεσο ή ένα ολόσωμo στα σκούρα χρώματα του μαύρου ή των αποχρώσεων του μπλε.

 

 

Advertisements

 

Μπορούμε να σας πούμε πώς θεωρείστε οι πιο ευνοημένες. Αυτό γιατί ο σωματότυπός σας χαρακτηρίζεται από την απόλυτη συμμετρία, καθώς διαθέτετε λεπτή μέση και ίδιο πλάτος στους ώμους και στην περιφέρεια. Το μαγιό λοιπόν που σας ταιριάζει είναι αυτό που τονίζει περισσότερο τη μέση. Πιο συγκεκριμένα τα ψηλόμεσα, ‘70s style είναι ιδανική επιλογή. Σε περίπτωση που διαθέτετε επίπεδη κοιλιά ένα bikini με κλασικό κόψιμο θα σας ταιριάζει απόλυτα.

 

 

6. Καμπύλες στους γοφούς:

Τα μαύρα ολόσωμα μαγιό εκείνα που θα χαρίσουν το τέλειο αποτέλεσμα στις γυναίκες που έχουν παραπανίσια κιλά και θέλουν με κάποιον τρόπο να τα κρύψουν. Μια άλλη καλή λύση είναι τα μαγιό με κάθετες ρίγες που αδυνατίζουν τη σιλουέτα αλλά και τα μαγιό με αμπίρ κόψιμο.

 

7. Σώμα με κοιλιά:

Η κοιλιά αποτελεί ένα από τα πιο συχνά «προβλήματα» στα γυναικεία σώματα και κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν βρίσκεστε κι εσείς αντιμέτωπες με αυτό το θέμα, προτίμησε μαγιό που τραβάνε τα βλέμματα στο πάνω τους μέρος. Τα κρουαζέ είναι μια καλή ιδέα, όπως και τα μαγιό με ελαστικά τμήματα που σμιλεύουν την κοιλιά.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα