Πριν ξεκινήσει η καινουρια σεζόν καλό είναι να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στο νεσεσέρ μας. Σίγουρα θα βρούμε και κάποια προϊόντα ομορφιάς που έχουμε καιρό να χρησιμοποιήσουμε και μπορεί να έχουν λήξει.

Advertisements

 

Παρακάτω θα δεις τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι ήρθε η στιγμή να τα αντικαταστήσεις.

Φον ντε τεν και κονσίλερ

Ακόμη κι αν έχεις ξοδέψει μια μικρή περιουσία και τα δύο συγκεκριμένα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης. Ο χρόνος έχει να κάνει με τη σύνθεσή τους. Οι φόρμουλες που έχουν ως βάση το νερό διαρκούν 12 μήνες περίπου ενώ όσες είναι oil-based μπορείς να τισ χρησιμοποιείς για 18 μήνες άφοβα.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν λήξει:

Όταν το έλαιο συγκεντρωθεί στην κορυφή της συσκευασίας το προϊόν έχει πλέον λήξει και πρέπει να το πετάξεις.

Πώς θα τα προστατεύσεις:

Advertisements

Τόσο το φον ντε τεν όσο και το κονσίλερ πρέπει να τα κρατάς σε δροσερό μέρος και να τα ανακατεύεις πριν από κάθε χρήση ώστε να αναμειγνύεται το προϊόν με το λάδι σωστά. Καλό είναι να τα εφαρμόζεις με πινέλο ή beauty blender ώστε να μην συγκεντρώσουν βακτήρια.

 

 

Blush, πούδρα και bronzer

Όλα τα προϊόντα σε μορφή πούδρας λήγουν μετά από 18 μήνες και χάρη στη σύνθεση τους δεν συγκεντρώνουν βακτήρια. Οι ειδικοί προτείνουν να επιλέγεις φόρμουλες που περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα όπως είναι για παράδειγμα η αλόη, το πράσινο τσάι και το χαμομήλι.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν λήξει:

Δημιουργείται ένα γκρι φιλμ στην επιφάνεια που σημαίνει πως έχουν αλλοιωθεί και αυτό συμβαίνει συνήθως όταν τα προϊόντα περιέχουν έλαια στη σύνθεση τους.

Advertisements

Πως θα τα προστατεύσεις:

Κλείνεις πάντα πολύ καλά τη συσκευασία αμέσως μετά τη χρήση ώστε να μην οξειδώνεται. Επίσης πρέπει να σιγουρευτείς πως το πινέλο που χρησιμοποιείς για να τα απλώσεις είναι πάντα καθαρό ώστε να μην μεταφέρεται η λιπαρότητα από το δέρμα στο προϊόν.

 

Mascara

Με το συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική. Μπορείς να την κρατήσεις 3 μήνες αν τη χρησιμοποιείς καθημερινά και 6 μήνες αν την απλώνεις περιστασιακά. Κι αυτό επειδή οι βλεφαρίδες είναι το σημείο του προσώπου το οποίο συγκεντρώνει αρκετά βακτήρια, τα οποία μεταφέρονται στο βουρτσάκι της μάσκαρα και τέλος μέσα στη συσκευασία.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχει λήξει:

Μυρίζει περίεργα και το περιεχόμενο είναι ξηρό.

Πώς θα την προστατεύσεις:

Advertisements

Βεβαιώσου πως την κλείνεις καλά μετά από κάθε χρήση.

 

Eyeliner

Ένα ακόμη προϊόν με το οποίο χρειάζεται προσοχή. Το καλό νέο σ’ αυτή την περίπτωση είναι πως διαρκεί περίπου 3 χρόνια.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχει λήξει:

Αφήνει ένα λεπτό φιλμ κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Πώς να το προστατεύσεις:

Όσο αφορά τα βακτήρια ισχύουν τα ίδια ακριβώς δεδομένα με τη μάσκαρα όσο αφορά στο ρευστό eyeliner που βρίσκεται σε tube. Καλό είναι να καθαρίζεις με μια μπατονέτα την κορυφή της συσκευασίας πριν από κάθε χρήση ενώ αν χρησιμοποιείς προϊόν σε μορφή μολυβιού άπλωσε σε ένα δίσκο καθαρισμού μικρή ποσότητα καθαρό οινόπνευμα και ακούμπησε απαλά την μύτη του eyeliner σε αυτό.

Advertisements

 

 

Κραγιόν και lip gloss

Σύμφωνα με τα beauty brands διαρκούν 12-18 μήνες. Επειδή όμως τα περισσότερα περιέχουν στη σύνθεση τους συντηρητικά όπως αιθέρια έλαια, parabens και βιταμίνες που έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τα μικρόβια, καλό είναι να μην τα κρατάτε στο νεσεσέρ σας περισσότερο από 1 χρόνο.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν λήξει:

Αν έχουν χάσει τη φυσική τους υγρασία και μυρίζουν άσχημα σημαίνει πως δεν μπορείς πλέον να τα χρησιμοποιείς.

Πώς να τα προστατεύσεις:

Advertisements

Το καλοκαίρι καλό είναι να τα συντηρείς στο ψυγείο κι αυτό γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα συστατικά τους. Επίσης μην τα εφαρμόζεις απευθείας στα χείλη, χρησιμοποίησε ένα πινέλο που θα καθαρίζεις σχολαστικά αμέσως μετά.

 

Πινέλα Μακιγιάζ

Όσο περίεργο κι αν σου φανεί έχουν και αυτά ημερομηνία λήξης. Εξαρτάται βέβαια τόσο από τη χρήση όσο και από τη φροντίδα. Σε φυσιολογικές συνθήκες μπορείς να τα χρησιμοποιείς για 12-18 μήνες εφόσον η ποιότητα είναι καλή και τα περιποιείσαι  με τον σωστό τρόπο.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν «λήξει»:

Όταν οι τριχούλες αρχίζουν να πέφτουν σημαίνει πως πρέπει να τα αντικαταστήσεις με καινούρια.

Πώς να τα προστατεύσεις:

Χρησιμοποιείς μια φόρμουλα καθαρισμού κατάλληλη για πινέλα. Εναλλακτικά βάζεις σε ένα μπολ ζεστό νερό, μαλακό σαπούνι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Τοποθετείς κάθε πινέλο ξεχωριστά μέσα στο μπολ. Το πιέζεις απαλά και στη συνέχεια ξεπλένεις καλά με άφθονο χλιαρό νερό. Τέλος το ακουμπάς πάνω σε μια καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσει. Καλό είναι να τα κρατάς κλεισμένα  σε μια ειδική θήκη που τα προστατεύει από τη σκόνη, τα βακτήρια και την υγρασία.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements