Φτιάξτε πραλίνα φουντουκιού και θα την απολαμβάνετε χωρίς τύψεις.

Advertisements

Από το lambrosvakiaros.com

Υλικά

  • 260 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
  • 10 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 50 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
  • 50 γρ. μέλι
  • 240 γρ. σοκολατούχο γάλα ή από ξηρό καρπό (αμυγδαλου, φουντουκιού, κτλ)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10 -12 λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα.
  • Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1 λεπτό.
  • Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2 λεπτά (έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν) και ξαναχτυπάμε για άλλο 1 – 2 λεπτά μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα.
  • Προσθέτουμε το κακάο το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.

 

lambrosvakiaros.com

 

 

Advertisements
Advertisements