Πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολάτα. Μία εύκολη συνταγή, με την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσουρέκι με λεπτές φέτες μπαγιάτικου ψωμιού ή με ψωμί του τοστ.

Υλικά Συνταγής

  • 1½ φλ. γάλα
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 200 γραμ. τσουρέκι κομμένο σε φέτες
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. καρύδια

Εκτέλεση

Για την πουτίγκα με τσουρέκι που περίσσεψε, βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Προσοχή! Αν πάρει βράση θα φουσκώσει και θα χυθεί.

Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα αυγά σε μπολ. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά ανακατεύοντας καλά. Βουτυρώνουμε μικρό πυράντοχο σκεύος, στρώνουμε μέσα τις φέτες τσουρεκιού, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα σιγά σιγά.

Βάζουμε το πυράντοχο σκεύος σε ταψάκι με βραστό νερό (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Θα φουσκώσει πολύ. Μόλις το βγάζουμε, πέφτει. Από κάτω γίνεται κρέμα αφράτη και από πάνω ξεροψημένη σοκολάτα.

Πηγή