Μπορεί να έχετε τις καλύτερες προθέσεις για να χάσετε τα κιλά, όμως οι επιλογές που κάνετε είναι πιθανό να σαμποτάρουν την προσπάθεια σας. 

Δείτε ποιες τροφές σας κρατάνε μακριά από τον στόχο της απώλειας βάρους.

Γιαούρτια με φρούτα. Το γιαούρτι είναι μια πολύ καλή επιλογή, όταν κάνετε δίαιτα, αλλά πρέπει να προσέχετε τι επιλέγετε. Κάποια γιαούρτια που έχουν φρούτα φαίνονται σαν μια υγιεινή επιλογή, όμως είναι πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά, με αποτέλεσμα να σας δώσουν επιπλέον θερμίδες χωρίς να το αντιληφθείτε. Να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες με τα συστατικά.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Ανάμεικτα σνακ. Όταν αναμιγνύετε αλμυρά και γλυκά σνακ, μπορεί να είναι βολικό, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στις επιλογές και στην ποσότητα. Είναι εύκολο να ξεφύγετε στις θερμίδες και επίσης, κάποια σνακ που είναι έτοιμα σε συσκευασίες έχουν αρκετή ζάχαρη.

Τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Όσοι έχουν κοιλιοκάκη πρέπει να επιλέγουν προϊόντα χωρίς γλουτένη, για να αποφύγουν τα δυσάρεστα συμπτώματα. Σε αντίθετη όμως περίπτωση, δεν χρειάζεται να καταναλώνετε αυτές τις τροφές, γιατί πολλές από αυτές έχουν περισσότερες θερμίδες από τις κανονικές τροφές.

Σκόνες πρωτεΐνης. Φαίνεται να είναι η ιδανική λύση για το ξεκίνημα της ημέρας σας. Όμως, σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention (CDC) όσοι καταναλώνουν περισσότερη πρωτεΐνη, από όση πραγματικά χρειάζονται, ίσως απλά να προσθέτουν ένα σωρό επιπλέον θερμίδες.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Έλαια. Τα φυτικά έλαια όπως, το ελαιόλαδο, το λάδι canola έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή, γιατί έχουν αρκετές θερμίδες. Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μας δίνει 135 θερμίδες.

πηγή