Μην χασετε

Ποιες είναι οι συνήθειες των πραγματικά κομψών γυναικών;

12 εύκολα tips για να είστε πάντα κομψή

Advertisements

Έχει κυριαρχήσει η πεποίθηση πως οι πραγματικά κομψές γυναίκες σπαταλούν πολλά χρήματα για τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους. Αντίθετα, όμως, οι γυναίκες που είναι ανεπιτήδευτα όμορφες και φαίνονται πάντα περιποιημένες στην εντέλεια απλώς έχουν φροντίσει να προετοιμαστούν πολύ καλά. Ασχολούνται αρκετά με την εμφάνιση τους καθημερινά  έτσι με τον καιρό έχουν αναπτύξει κάποιες συνήθειες, οι οποίες έχουν γίνει σαν δεύτερη φύση τους και τις κάνει να φαίνονται τέλειες και να νιώθουν αυτοπεποίθηση.

Ποιες είναι οι συνήθειες των πραγματικά κομψών γυναικών;

1. Επιλέγουν τι θα φορέσουν από το προηγούμενο βράδυ

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία ολοκληρωμένη εμφάνιση, η οποία θα σας κάνει να ξεχωρίσετε, καλό είναι να μην περιμένετε να βρείτε τι θα φορέσετε μισή ώρα πριν φύγετε από το σπίτι. Μπορείτε να σκεφτείτε από το προηγούμενο βράδυ τι θα φορέσετε, λαμβάνοντας υπόψιν το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις σας.

2. Δίνουν χρόνο στον εαυτό στους για να ετοιμαστούν

Μπορεί να μην θέλετε να χάσετε ούτε 5 λεπτά από τον πρωινό σας ύπνο και να σας φαίνεται ακατόρθωτο να ξυπνήσετε κάθε πρωί στην ώρα σας, αλλά αν σκεφτείτε πως 5 λεπτά επιπλέον ύπνου σημαίνουν αυτομάτως λιγότερο χρόνο προετοιμασίας μάλλον θα αλλάξετε άποψη. Σηκωθείτε το πρωί και ετοιμαστείτε με την ησυχία σας. Έτσι, θα είστε περισσότερο προσεκτική με την εμφάνιση σας.

3. Διαλέγουν τα σωστά εσώρουχα

Οι πραγματικά κομψές γυναίκες προσέχουν την εμφάνιση τους μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ένα στοιχείο που θα κάνει τις εμφανίσεις σας τέλειες είναι να δίνετε μεγάλη σημασία στα εσώρουχα που επιλέγετε να φορέσετε με το εκάστοτε σύνολο, δηλαδή το σουτιέν να σας προσφέρει τη στήριξη που σας χρειάζεται ή αν φοράτε ένα παντελόνι από λεπτό ύφασμα το εσώρουχο σας να είναι χωρίς ραφές. Λεπτομέρειες μεν που κάνουν τη διαφορά δε.

Advertisements

Δες όλα τα μυστικά της Μόδας και τις πιο hot τάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

4.Εμπνέονται από άλλες κομψές γυναίκες

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να αντιγράφετε όποιο look βλέπετε σε κάποια γυναίκα που σας αρέσει και θαυμάζετε. Το μυστικό είναι να τις παρακολουθείτε, να εμπνέεστε και μετά να αποφασίζετε τι ταιριάζει στο δικό σας στιλ.

5.Ντύνονται ανάλογα με τον καιρό

Μπορεί να σας ακούγεται αρκετά απλό, αλλά πολλές φορές κάποιες γυναίκες δεν το κάνουν. Πριν φύγετε από το σπίτι, δείτε τι καιρό έχει και ίσως τελικά χρειάζεται να πάρετε ένα σακάκι μαζί σας ή να αποφύγετε τα ανοιχτά παπούτσια.

6.Ντύνονται ανάλογα με την περίσταση

Το dress code κάθε περίστασης είναι αρκετά σημαντικό καθώς είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζουμε τον εαυτό μας στους γύρω μας. Στο γραφείο δεν θεωρείται κομψό να φοράμε πολύ κοντές φούστες ή σορτς ενώ σε ένα cocktail party δεν θα φορέσουμε flip flops.

7.Διαλέγουν πάντα το σωστό νούμερο στα ρούχα σας

Advertisements

Πολλές γυναίκες δεν επιλέγουν προσεκτικά το νούμερο των ρούχων τους είτε όταν τα αγοράζουν είτε όταν υπάρχουν αυξομειώσεις στο βάρος τους. Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια αντί να διαλέξετε απευθείας το συνηθισμένο σας νούμερο, δοκιμάστε ένα μεγαλύτερο ή ένα μικρότερο νούμερο και θα εκπλαγείτε με τo αποτέλεσμα.

8. Δίνουν προσοχή στα κοσμήματα

Η Coco Chanel συνήθιζε να λέει «πριν να φύγεις από το σπίτι, κοιτάξου στον καθρέφτη και αφαίρεσε ένα αξεσουάρ» και σαφώς είχε δίκιο, αφού πολλές φορές οι γυναίκες το παρακάνουμε με τα βραχιόλια ή τα κολιέ. Τα κοσμήματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας και μπορούν να αναβαθμίσουν στη στιγμή την εμφάνιση σας, όταν επιλέγονται προσεκτικά και με μέτρο.

9. Επενδύουν σε ένα “πολυτελές” κομμάτι

Μια δερμάτινη ζώνη, ένα ιδιαίτερο ζευγάρι σκουλαρίκια ή μία καλή τσάντα θα δώσουν ένα αέρα πολυτέλειας στην εμφάνιση σας χωρίς να προσπαθήσετε ιδιαίτερα.

10. Φροντίζουν τα ρούχα τους

Ένας από τους λόγους που κάποιες γυναίκες φαίνονται πάντα κομψές είναι επειδή προσέχουν τα ρούχα τους τόσο στην αποθήκευση όσο και στο πλύσιμο. Αν θέλετε να διατηρηθούν στον χρόνο, θα πρέπει να τα κρεμάτε στη ντουλάπα μόλις επιστρέφετε σπίτι και να επιλέγετε τον ιδανικό τρόπο πλυσίματος για το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Κάποια ρούχα χρειάζονται στεγνό καθάρισμα και κάποια άλλα πλύσιμο με νερό.

11. Ξέρουν πότε να φορέσουν ψηλοτάκουνα παπούτσια και πότε flat

Τις ημέρες που δεν πρόκειται να περπατήσετε αρκετά, μπορείτε να επιλέξετε τις αγαπημένες σας γόβες. Αντιθέτως, όταν έχετε εξωτερικές δουλειές και πολύ περπάτημα καλύτερα να φορέσετε ένα ζευγάρι flat παπούτσια.

Δες όλα τα μυστικά της Μόδας και τις πιο hot τάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

12. Παραμένουν πιστές στο προσωπικό τους στιλ

Οι ανεπιτήδευτα κομψές γυναίκες δεν ακολουθούν ό,τι fashion trend παρουσιαστεί στο Ιnstagram. Αντιθέτως, παρακολουθούν τα πάντα και υιοθετούν μόνο όσα ταιριάζουν στο στιλ, την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής τους.

Πηγές: joytv.grgynaikamagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα