Ανάδειξε το χρώμα των ματιών σου κάνοντας τη σωστή επιλογή

Μπλε, πράσινο, φουντουκί – ανεξάρτητα από το χρώμα που έχουν τα μάτια σου, μπορείς να τα αναδείξεις και να τα κάνεις να ξεχωρίσουν με τη σωστή σκιά ματιών.

Η Dae Sik Son, celebrity makeup artst και συνιδρύτρια της κορεάτικης μάρκας ομορφιάς Son & Park εξηγεί ποιες αποχρώσεις αναδεικνύουν καλύτερα το κάθε χρώμα ματιών:

Αν τα μάτια σου είναι πράσινα …
“Τα μάτια σου από τη φύση τους είναι φωτεινά και ανοιχτόχρωμα, δε χρειάζεται να βασίζεσαι σε έντονες σκιές για να τραβήξεις την προσοχή πάνω τους”, λέει η Son. “Ένα ΄ήσυχο’ μωβ είναι η τέλεια επιλογή για μια βραδινή έξοδο και ένα λαμπερό καφέ είναι ιδανικό για τη διάρκεια της ημέρας.”

Αν τα μάτια σου είναι μπλε …
Οι ελαφριές, ουδέτερες αποχρώσεις συμπληρώνουν καλύτερα τα μπλε μάτια. “Απόφυγε τα σκληρά, υπερβολικά σκοτεινά χρώματα που χρησιμοποιούνται στο smokey look” λέει η Son. “Χρησιμοποίησε πιο ήπιες αποχρώσεις όπως το κοραλί και το σαμπανιζέ – θα τραβήξουν την προσοχή στην ίριδα χωρίς όμως να κλέβουν την παράσταση”.

  7 βήματα για να κάνετε τα χείλη σας πιο ελκυστικά και χαρούμενα

Αν τα μάτια σου είναι γκρίζα …
Οι “smokey” αποχρώσεις κολακεύουν τα γκρίζα μάτια. “Δημιούργησε την αίσθηση του βάθους με μια γκρίζα απόχρωση ή ένα ασημί μπλε,” λέει η Son. “Η επιλογή μιας παρόμοιας απόχρωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξεις αυτό το σπάνιο χρώμα ματιών”.

Αν τα μάτια σου είναι σκούρα καφέ …
Αν “περάσεις” τα βλέφαρα σου με μια πλούσια σκιά θα ενισχύσεις το σκοτεινό αυτό χρώμα ματιών. “Δημιούργησε την ψευδαίσθηση των πολύ μεγάλων ματιών με δυνατές αποχρώσεις όπως το βιολετί, το ασημί και το σοκολατί.

Αν τα μάτια σου είναι φουντουκί…
Προτίμησε μεταλλικά και παστέλ χρώματα. “Οι βαριές, ‘smokey’ σκιές τείνουν να κρύβουν τις λεπτές νότες του πράσινου και του χρυσού στα πολυτονικά μάτια”, λέει η Son. “Από την άλλη, τα λεπτά μεταλλικά και τα σκονισμένα ροζ κάνουν τα ανοιχτόχρωμα καστανά μάτια να λάμπουν.”

Αν τα μάτια σου είναι καφέ …
“Τα περισσότερα χρώματα ταιριάζουν με τα καστανά μάτια, αλλά οι ουδέτερες αποχρώσεις όπως το σομόν και το χρυσό τα αναδεικνύουν πραγματικά”, λέει η Son.

πηγή

  2 εύκολες συνταγές ομορφιάς με φράουλες για λάμψη και φωτεινό χαμόγελο