Μην χασετε

Ποια είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι σε μία σχέση για κάθε ζώδιο;

Τελικά τι είναι αυτό που μας κάνει να πούμε επιτέλους εκείνο το… ευλογημένο: «Άι σιχτίρ πια! Μπούχτισα, σε βαρέθηκα!»; Ή εκείνο το θρυλικό του Λαζόπουλου, από τους «10 μικρούς Μήτσους»: «Άι-χάσου!». Πότε το φοβισμένο και ανασφαλές «ανθρωπάκι» θα βρει επιτέλους το κουράγιο να ορθώσει το ανάστημά του και να απαιτήσει το μερίδιο της αξιοπρέπειας που του ανήκει;

 

Το θάρρος που απαιτείται για να δει επιτέλους ότι η ζωή έχει κι άλλη συνέχεια παρακάτω δε σταματά εδώ. Γιατί ο φόβος και η ανασφάλεια είναι τα μόνα τείχη που μας κλείνουν την ορατότητα. Μια ορατότητα που σου επιτρέπει να δεις ότι η ζωή δεν τέλειωσε εδώ, αλλά ότι έχει κι άλλα υπέροχα και συναρπαστικά πράγματα να βιώσεις!

 

Advertisements

Ποια είναι λοιπόν, η «σταγόνα» που ξεχειλίζει το ποτήρι για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά;

 

ΚΡΙΟΣ

Είναι ικανός, αν και πολύ περήφανο ζώδιο, πολλές φορές να κάνει ότι δε βλέπει και δεν καταλαβαίνει κάποια πράγματα. Αυτό όμως που θα τον εξοργίσει είναι το να μην κρατήσει κάποιος την υπόσχεσή του να μείνει μαζί του ό, τι κι αν συμβεί… Θα θυμώσει πραγματικά πολύ, είναι ικανός ακόμη και να φτάσει στα όρια και να …χειροδικήσει. Όλο αυτό το λαμβάνει ως ψέμα και προδοσία υψίστου βαθμού. Δεν μπορεί το μυαλό του να δεχτεί ότι αυτά που μέχρι χθες ήταν οι σταθερές της ζωής του και χάρη σ’ αυτές έδινε τη μάχη του, δεν υφίστανται πια ή δεν υπήρξαν πραγματικά ποτέ στη ζωή του.

Advertisements

 

ΤΑΥΡΟΣ

Το κόκκινο πανί του Ταύρου έχει να κάνει με την πίστη και αφοσίωση ενός ατόμου στο πρόσωπό του. Δε θα δεχτεί με τίποτα τον εξευτελισμό, γιατί ως εξευτελισμό το βιώνει όλο αυτό, για εκείνον και για τον κοινωνικό του περίγυρο. Κάτι ακόμη που μπορεί να τον εξωθήσει στα άκρα είναι το να προσπαθήσει κάποιος με οποιοδήποτε τρόπο και ακόμη χειρότερα με φωνές, να του αλλάξει μυαλά και στόχους στη ζωή του. Εξάλλου, όλα αυτά τα είχε ξεκαθαρίσει απ’ την αρχή, πως τολμά, λοιπόν, τώρα άλλο άτομο να τον πιέζει για αλλαγή κατεύθυνσης; Θα γυρίσει την πλάτη του και θα φύγει, χωρίς να ρίξει ποτέ πια ματιά πίσω του.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Advertisements

Αν και δε φημίζεται για την μεγάλη του υπομονή, λόγω του ότι εκείνου το μυαλό τρέχει πάντα γρήγορα, όταν αγαπάει πραγματικά, μπορεί να δείξει μεγάλη υπομονή και ανοχή σε αρκετά πράγματα. Αν όμως καταλάβει ότι ο άλλος τον περνά για μ……α, με τις ίδιες ταχύτητες που έτρεχε πριν το μυαλό του, αλλά από την ανάποδη πια φορά, θα τρέξει τότε… Αλίμονο σ’ εκείνον που θα ξεσπάσει. «Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει!» Στην κυριολεξία θα κάνει με λεκτικό τρόπο «με τα κρεμμυδάκια» τον άλλον κι αφού ξέρει ότι τον έχει πια ισοπεδώσει, αλλά κυρίως ότι μέσα του έπαψε να υπάρχει ό, τι θαύμαζε στον άλλον, θα φύγει οριστικά.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Υπομονή, υπομονή… αλλά έχει κι αυτή τα όριά της! Το θέμα της απιστίας είναι από τα σημαντικότερα που μπορεί πραγματικά να τον πληγώσουν ανεπανόρθωτα, αλλά εξίσου μπορεί να «ροκανίσει» τα θεμέλια της σχέσης του και  η αδιαφορία του συντρόφου του. Θα καταπιεί πολλά, μέχρι να το πάρει απόφαση, κι αυτό κυρίως γιατί φοβάται γι’ αυτό που τον περιμένει ή, ακόμη χειρότερα, που δεν τον περιμένει παρακάτω στη ζωή του. Θα υπάρξουν επεισοδιακές σκηνές τη στιγμή του χωρισμού… αλλά στην πραγματικότητα τα κάνει όλα αυτά για να γεμίσει με θάρρος την ψυχή του, ώστε να βρει την κατάλληλη δύναμη για να φύγει.

 

ΛΕΩΝ

Αυτό που πραγματικά θα ξεχειλίσει το ποτήρι ενός Λέοντα είναι η αχαριστία. Το να μην εκτιμήσει ο άλλος αυτά που πραγματικά έχει κάνει και θυσιάσει εκείνος για χάρη του. Θα κάνει υπομονή ως ένα σημείο κι αυτό γιατί δε θέλει να πιστέψει έστω και για μια στιγμή ότι στάθηκε άδικος με τον άλλον. Το μέτρο δικαιοσύνης που τον διακατέχει δεν του επιτρέπει να αδικήσει κανέναν, ακόμη κι εκείνον που τον αδίκησε… Θα φωνάξει και θα βγάλει από μέσα του τα παράπονα που τόσο καιρό έκρυβε μέσα του, αλλά μ’ έναν τρόπο, που αν ο άλλος έχει λίγη τσίπα πάνω του, θα θέλει να κρυφτεί απ’ την ντροπή του.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κι ενώ κάποιος νομίζει ότι «έδεσε τον γάιδαρο μαζί του…», ο κεραυνός πέφτει εν αιθρία και από κει που δεν το περιμένεις. Ο Παρθένος, κι ενώ έχει αφήσει τον άλλον να πιστεύει ότι όλα πάνε καλά και κάνει ότι δε βλέπει πράγματα και περίεργες καταστάσεις γύρω του, μπορεί σε μια ασήμαντη καθημερινή λεπτομέρεια να τα τινάξει όλα στον αέρα! Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι του ήρθε στα ξαφνικά, αλλά καιρό μετρούσε μέσα του τα πράγματα, τα υπέρ και τα κατά… στην ουσία προετοίμαζε τον εαυτό του για το τέλος. Η λεπτομέρεια μπορεί να είναι από μια τρίχα στη σούπα έως μια γρατζουνιά που κάνατε κατά λάθος στο αυτοκίνητό του.

 

ΖΥΓΟΣ

Η αδιαφορία και η αχαριστία τον πληγώνουν ιδιαίτερα. Ο Ζυγός, για χάρη της σχέσης, θα κάνει πολλές υποχωρήσεις και θα παραβλέψει πράγματα που ίσως κάποιοι άλλοι να μην το έκαναν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε βλέπει και δεν καταλαβαίνει, το κυριότερο, όμως, ότι δεν τα θυμάται… Θα έρθει, λοιπόν, κάποια στιγμή που ο κόμπος θα έχει φτάσει στο χτένι και τότε θα εκραγεί πραγματικά! Σίγουρα, δε θα αποχωρήσει αθόρυβα, θα βγάλει από μέσα του όλον τον πόνο που τόσο καιρό έκρυβε και το πιο πιθανό είναι ότι θα αφήσει τον άλλον στήλη άλατος, όταν καταλάβει πόσα από εκείνα που πίστευε ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι ο Ζυγός, τα γνώριζε και με το παραπάνω…!

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός, είτε έτσι, είτε αλλιώς, είναι το ζώδιο της εκδίκησης, είτε μιλάμε με την κλασική έννοια, είτε γιατί νιώθει ότι έτσι αποκαθιστά τη δικαιοσύνη όπως τουλάχιστον τη νιώθει εκείνος. Επειδή παθαίνει εξάρτηση από τα άτομα που ερωτεύεται, αργεί να πάρει την οριστική απόφαση, θα «καταπιεί» πολλά, ώσπου να το τολμήσει, αλλά όταν την πάρει, δεν υπάρχει επιστροφή! Δε θα χρειαστεί ιδιαίτερες αφορμές κι αυτό γιατί έχει φυλαγμένα ένα σωρό ντοκουμέντα για τον άλλον… Μόλις λοιπόν τον πιάσει σε «στραβοπάτημα» κι αυτό για έναν Σκορπιό ένα μόνο μπορεί να είναι, η απιστία, ε, τότε «μαύρο φίδι που τον έφαγε»…

 

ΤΟΞΟΤΗΣ 

Η καταπίεση, στη δική του περίπτωση, είναι η αιχμή του δόρατος. Όταν είναι ερωτευμένος, θα αντέξει ακόμη και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, το μεγαλύτερο, βέβαια, εφιάλτη του, αλλά όταν εκείνος είναι ερωτευμένος, βλέπει τη ζωή μέσα από ροζ γυαλιά! Θα είναι έως ένα σημείο υπομονετικός, αλλά αν αρχίσει το έτερον του ήμισυ να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις και να μην εκτιμά αυτά που έχει ήδη θυσιάσει για να είναι μαζί, τότε θα ανάψουν τα …λαμπάκια του για τα καλά. Γενικά, δεν είναι από εκείνους που θα κάνουν μεγάλη υπομονή και ίσως γιατί δεν τους φοβίζει το άγνωστο που ακολουθεί…

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Υπάρχει πάντα μια νοερή λίστα στο μυαλό του Αιγόκερου που τσεκάρει τα πάντα, ακόμη κι αυτά που νομίζεις ότι δεν υπέπεσαν στην αντίληψή του. Θα κάνει υπομονή έως ένα σημείο κι αυτό γιατί θέλει να βεβαιωθεί ότι δεν έβγαλε βιαστικά και λάθος συμπεράσματα. Προτιμά τις σταράτες εξηγήσεις, όποιες κι αν είναι αυτές, αλλά αν καταλάβει ότι κάποιος πάει να τον κοροϊδέψει, αυτό το λαμβάνει ως μη ένδειξη σεβασμού προς το άτομό του κι εκεί είναι που τα πράγματα μπορεί να πάνε… πραγματικά πολύ στραβά! Το να μην τον σέβονται είναι το ευαίσθητο κουμπί του, από εκεί και πέρα όλα παίρνουν την αναμενόμενη πορεία τους…

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν και αέρας, δε θα πει ποτέ «λόγια του αέρα», όταν είναι ερωτευμένος, γι’ αυτό και θα κάνει πολύ μεγαλύτερη υπομονή απ’ ότι κι ο ίδιος ποτέ πίστευε για τον εαυτό του ότι την διαθέτει. Θα αντέξει πολλά και θα βρει τρόπους ακόμη και για να μάθει ν’ αγαπά την καθημερινότητα που επαναλαμβάνεται… Κάτι που στο παρελθόν τον φόβιζε περισσότερο απ’ όλα. Αν όμως νιώσει τον άλλον αναξιοπρεπή ή ότι γίνεται μίζερος, μπορεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ να ξενερώσει και να κάνει στροφή 180 μοιρών. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα,  που να απορεί με τον ίδιο του τον εαυτό πως μπορεί να πάγωσε στην κυριολεξία μέσα του και να μην τον νοιάζει στο ελάχιστο η ανάμνηση της σχέσης που μόλις τέλειωσε.

 

ΙΧΘΥΣ

Η καταπίεση, οι ψυχολογικοί χειρισμοί κάθε είδους… θα κάνουν το ψαράκι μας πιράνχας! Θα δαγκώσει και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που θα πονέσει πολύ όποιος τόλμησε να μη σεβαστεί τα όριά του. Κι ενώ έχει την τάση να εξιδανικεύει τις σχέσεις του, αν νιώσει ότι κάποιος τον πατρονάρει, θα αρχίσει να κολυμπά ανάποδα… Τον να τον χειρίζονται συναισθηματικά είναι ο μεγαλύτερος βιασμός που μπορεί να νιώσει. Στην αρχή και εξαιτίας της εξιδανίκευσης, δεν το καταλαβαίνει συνειδητά, μόλις όμως αρχίσει ο άλλος να του φορτώνει ενοχές και την ευθύνη της ζωής του, θα νιώσει πραγματικά να πνίγεται και θα θελήσει να δραπετεύσει επειγόντως!

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα