Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1/4 φλ. κουκουνάρι
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα
  • 2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200° βαθμούς  μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το βασιλικό, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο μαιντανό. Ρίχνουμε σιγά το λάδι μέχρι το πέστο να γίνει πηχτό.

Ρίχνουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή