Στην Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο ηθοποιός, Παύλος Χαϊκάλης, για τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος ηθοποιών για σeξουαλική κακοποίηση.

Advertisements

 

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, «στο θέατρο πάντοτε υπήρχαν αυτά. Ονόματα που έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές έχουν εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις απλώς τότε δεν ήταν γνωστό. Έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που δεν θα έπρεπε αλλά προς χάριν της Τέχνης το έχουμε προσπεράσει».

«Πάντα υπήρχε μια καταπίεση και σeξουαλική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες με έναν εγωιστικό τρόπο και όπως πάντα, έτσι και τώρα κυριαρχεί ο φόβος του στιγματισμού», υποστήριξε ο ηθοποιός.

 

Advertisements

«Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά. «Η γυναίκα δεν μπορεί να αποτελεί δοχείο ηδονής ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση, είναι συνεργάτης, πηγή δημιουργίας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ διαφορετικό τρόπο», πρόσθεσε.

Αποκάλυψε πως τέτοιες συμπεριφορές ήταν γνωστές και κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα ακούγοντας τις καταγγελίες. «Θα πρέπει να υπάρχει το στοιχείο της μετάνοιας και της συγγνώμης», τόνισε ο ηθοποιός.

 

Ο ίδιος έχει υπάρξει μάρτυρας ανάλογων συμπεριφορών, μην μπορώντας ωστόσο να μιλήσει εξ ονόματος άλλων ανθρώπων, αυτό που επεσήμανε είναι πως από δω και πέρα τα θύματα πρέπει να μιλάνε και να μην φοβούνται.

Advertisements

 

Advertisements