Πόσο είπαμε έμεινε για να βγούμε στην παραλία;

Crossfit

Πρόκειται για ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής που αποτελείται από ασκήσεις της ολυμπιακής άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής, της κωπηλατικής και του στίβου, οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να μη χάνουν το ενδιαφέρον τους. Ο ασκούμενος (για εσένα λέει) καλείται να τις εκτελέσει με ένταση, έχοντας απέναντί του ως βασικό αντίπαλο τον χρόνο. Ουσιαστικά, τo CrossFit δεν εστιάζει μόνο στη δύναμη ή την αντοχή, αλλά στοχεύει στη βελτίωση και των 10 χαρακτηριστικών που ορίζουν -σύμφωνα με τις αρχές του- το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης μεταξύ των οποίων η ταχύτητα, η ισχύς και η ευκινησία.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Boxing

Το μποξ θεωρούνταν ανέκαθεν ένα «ανδρικό» άθλημα που τελευταία έχει κερδίσει και τις καρδιές των γυναικών αν σκεφτείς ότι στα περισσότερα γυμναστήρια θα βρεις ομάδες μποξ, tae box ή kick boxing που αποτελούνται κυρίως από γυναίκες. Με σάκο ή χωρίς, με γάντια ή χωρίς, η προπόνηση τύπου μποξ είναι ίσως η πιο δυνατή αεροβική άσκηση για το επάνω μέρος του σώματος αλλά και τα πόδια. Για κατευθύνσου προς το σάκο του γυμναστηρίου.

Power Cycling

Φαντάσου ένα δωμάτιο γεμάτο στατικά ποδήλατα, δυνατή μουσική και ένα video wall. Ναι, κάπως έτσι συντίθεται το ιδανικό σκηνικό για ένα μάθημα power cycling. Ένταση, ιδρώτας, και απίστευτη ευεξία είναι τα τρία χαρακτηριστικά του, που με την βοήθεια του instructor που κατευθύνει το ρυθμό, πάνε σε άλλο επίπεδο.

Zumba

Ας σηκωθεί η χορευταρού της παρέας παρακαλώ. Η Zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες της ενσωματώνονται στοιχεία από hip hop, salsa, mambo, πολεμικές τέχνες, latin ακόμα και χορό της κοιλιάς και Bollywood. Ειδικά αν προγραμματίσεις να πηγαίνεις με μια φίλη σου, τα μαθήματα της Zumba θα γίνουν η πιο ευχάριστη ώρα της ημέρας.

Hot Yoga

Κορίτσια με νεύρα ή τρέξτε μακριά ή τρέξτε να πιάσετε θέση. Η hot yoga εφαρμόζεται σε δωμάτιο με θερμοκρασία 40 βαθμούς Κελσίου και 60% υγρασία. Κατ’ αρχάς βοηθάει στην απώλεια τοξινών από το σώμα και την μείωση βάρους, αφού στην προσπάθειά του ο οργανισμός να επαναφέρει τη θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα αυξάνει τις καύσεις. Επίσης συμβάλλει στην απόκτηση ελαστικότητας των μυών και των τενόντων, με αποτέλεσμα να αποτρέπονται οι τραυματισμοί.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Pilates

Με το Pilates το σώμα μεταμορφώνεται και αποκτά μια υγιή και αρμονική σιλουέτα. O Ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates (εμπνευστής του) συνήθιζε να λέει ότι «σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι την διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούργιο σώμα». Πιο συγκεκριμένα, το Pilates δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία του, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό. Μήπως να το σκεφτείς;

Πηγή