Η αποτρίχωση αυτό τον καιρό είναι κάτι που σίγουρα σε απασχολεί και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ένα σωρό μέθοδοι πια για να αποχωριστείς τις ενοχλητικές τρίχες από τα πόδια σου, το ξύρισμα είναι ακόμα διαδεδομένο. Είναι μία εύκολη, ανέξοδη και σχετικά γρήγορη διαδικασία που σου χαρίζει απαλά, αποτριχωμένα πόδια, αρκεί να το κάνεις σωστά.
Φυσικά δεν πρόκειται για κάποια επιστήμη, απλά υπάρχουν κάποιοι άτυποι κανόνες που θα σε βοηθήσουν αν αποφύγεις τους ερεθισμούς αλλά και τα κοψίματα.

Advertisements

Απολέπιση των ποδιών
Η απολέπιση είναι χρήσιμη για πολλούς λόγους. Στο ξύρισμα χρειάζεται για καθαρίσει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα, διευκολύνοντας τη διαδικασία και συμβάλλοντας στην σωστή ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας στη συνέχεια.

Μαλάκωσε τις τρίχες
Πριν το ξύρισμα πρέπει να προετοιμάσεις τα πόδια σου, έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία. Χρησιμοποίησε ένα λάδι σώματος, αμυγδαλέλαιο ή ακόμα και το conditioner των μαλλιών σου σαν κρέμα για να μαλακώσουν οι τρίχες και να γλιστρήσει πιο εύκολα το ξυραφάκι πάνω στην επιδερμίδα.

Πρόσεχε το ξυραφάκι 
Το ξυραφάκι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να είναι αποτελεσματική η διαδικασία. Φρόντισε να έχει περισσότερες από μία λεπίδες και να το αποθηκεύεις σωστά, έτσι ώστε να μην μένει με υγρασία και αναπτύσσονται μύκητες. Επιπλέον, το ξυραφάκι έχει διάρκεια ζωής, την οποία αν ξεπεράσεις δεν θα έχεις ούτε το σωστό αποτέλεσμα και θα δυσκολευτείς αρκετά στο ξύρισμα.

Ενυδάτωσε την επιδερμίδα
Μετά το ξύρισμα, η επιδερμίδα σου χρειάζεται ενυδάτωση. Αφού σκουπιστείς, άπλωσε μία ενυδατική ή ένα ξηρό λάδι στα πόδια, εξασφαλίζοντάς έτσι την υγρασία που χρειάζονται για να είναι απαλά και λαμπερά. Απόφυγε προϊόντα με έντονες μυρωδιές, καθώς υπάρχει πιθανότητα να ερεθισμών και τσουξίματος.

πηγή

Advertisements