Μην χασετε

Οι 3 συνήθειες στο μπάνιο που πρέπει να αλλάξεις για το καλό της επιδερμίδας σου

Με καραντίνα και χωρίς, ένα πολύ ζεστό μπάνιο το βράδυ (ή/ και το πρωί, πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου) αφού έχεις τελειώσει τις υποχρεώσεις σου, είναι αυτό που μπορεί να σε αποφορτίσει, να σε χαλαρώσει αλλά και να κάνει κακό στην επιδερμίδα σου, ιδιαίτερα αν το συνδυάζεις με τον καθαρισμό του προσώπου σου.

Advertisements

 

Ναι, αναφέρομαι σε αυτή την κίνηση που σηκώνεις το χέρι σου λίγο πιο ψηλά από το ύψος του κεφαλιού σου και κρατώντας το ακουστικό, αφήνεις το ζεστό νερό να πέφτει με δύναμη πάνω στο πρόσωπό σου. Κι όμως, αυτή είναι μόνο μία πολύ απλή κίνηση στο μπάνιο σου που πρέπει να αλλάξεις για το καλό της επιδερμίδας σου! Γιατί; Στα εξηγώ όλα παρακάτω:

 

-Πλένεις το πρόσωπό σου καθώς κάνεις μπάνιο

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα τόσο του σώματός μας όσο και του προσώπου μας, μιας και επηρεάζει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, δηλαδή υδρολιπιδικό φιλμ, απομακρύνοντας όλα τα φυσικά έλαια που συμβάλλουν στην ενυδάτωσή του.

Έτσι, το δέρμα εκτός κοκκινίλες και ξηρότητα, προκειμένου να αναπληρώσει τα χαμένα επίπεδα υγρασίας προκαλεί παραγωγή περισσότερου σμήγματος. Καλό θα ήταν λοιπόν, να αφιερώνεις μερικά λεπτά εκτός μπάνιου για να πλύνεις με τα κατάλληλα προϊόντα το πρόσωπό σου πάντα με χλιαρό προς κρύο νερό.

Τώρα, αν λόγω πίεσης χρόνου θέλεις να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους, απλώς θυμήσου να ρυθμίζεις στο πιο κρύο- χλιαρό το νερό  όταν πας να καθαρίσεις το πρόσωπό σου. Ειλικρινά, το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί για αυτό.

 

-Το σαμπουάν και το condtioner

Γενικά θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς και μέσα στο μπάνιο. Να προτιμάς συνθέσεις ήπιες που δεν φράζουν τους πόρους και δεν διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία του δέρματός μας.

Advertisements

Κι αν δεν μπορείς να αποφύγεις να ρίχνεις νερό στο πρόσωπό σου ιδιαίτερα όταν λούζεσαι, καλό είναι μετά από το λούσιμο και την εφαρμογή σαμπουάν και conditioner, να το πλένεις  προκειμένου να σιγουρευτείς πως δεν έχουν μείνει κατάλοιπά τους στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής και του δέρματος.

 

-H διάρκεια δεν μετράει

Αν πιστεύεις πως όση περισσότερη ώρα κάνεις μπάνιο τόσο πιο καθαρή θα είσαι, κάνεις λάθος. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε σάουνα, να σπαταλήσεις άπειρο νερό και να αφυδατώσεις την επιδερμίδα σου, όπως σου εξήγησα παραπάνω.

Γι αυτό το λόγο, εκτός από τη θερμοκρασία του νερού, καλό θα ήταν να περιορίσεις το χρόνο που κάνεις μπάνιο, επομένως και το χρόνο που πέφτει το νερό/ καθαρίζεις το πρόσωπό σου μέσα στο ντους.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα