Δεν είναι άγνωστο πως όσο ο καιρός περνά, ο ερwτισμός μεταξύ δύο συντρόφων εξασθενεί και η όρεξη για σ∈ξ μειώνεται δραματικά.

Advertisements

Τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα σε μία συγκατοίκηση, όταν ζευγάρι περνά το «μαζί» στο επόμενο στάδιο. Το στάδιο κατά το οποίο καθένας από τους δύο συντρόφους παύει να έχει τον απόλυτα προσωπικό του χώρο και μαθαίνει στον κοινό ξεχνώντας το πόσο σημαντικό είναι το να διατηρηθεί το… μυστήριο.

Σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα κατέληξαν Ισραηλινοί και Αμερικανοί ερευνητές σε μελέτη τους με κεντρικό θέμα τα μυστικά της καλής σ∈ξουαλικής ζωής, η οποία δημοσιεύεται στο «Journal of Personality and Social Psychology».

Τα ευρήματα θέλουν τα ζευγάρια που αποδείχθηκε πως μετά από χρόνια σχέσης διατηρούσαν ζωντανή τη φλόγα μεταξύ τους, να έχουν ένα και μόνο κοινό χαρακτηριστικό: Μέτρο στη μεταξύ τους οικειότητα.

Οι επιστήμονες τόνισαν τη σημασία του να μην ξεχνάμε πως είμαστε σύντροφοι και όχι φίλοι, γεγονός που συνεπάγεται έναν διαφορετικό κώδικα επικοινωνίας. Η περίσσια οικειότητα φέρεται να «σκοτώνει» την ερwτική επιθυμία, πράγμα λογικό, καθώς με τον τρόπο αυτό χάνεται η μαγεία στη σχέση και ο έρwτας δίνει σιγά – σιγά τη θέση του στην απομυθοποίηση.

Advertisements

«Η άνεση είναι παγίδα», τονίζουν και καλούν τα ζευγάρια να κρατούν κάποια πράγματα για τον εαυτό τους. Και μόνο γι’ αυτόν! Τόσοι οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, όταν ξεκινούν να αισθάνονται πιο άνετα με το ταίρι τους, τείνουν να ενδιαφέρονται λιγότερο για την εικόνα τους και να θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος να εξακολουθήσουν να προσπαθούν να εντυπωσιάζουν τον σύντροφό τους σε κάθε ευκαιρία όπως έκαναν τον πρώτο καιρό.

Κάτι που αποδεικνύεται καταστροφικό για την σ∈ξουαλική τους ζωή, η οποία δεν θα αργήσει να πάψει να έχει ενδιαφέρον και συνεπώς να τους ικανοποιεί.

πηγή

Advertisements