Κάθε σχέση στη ζωή μας έρχεται για να εξελίξει, να μας αναδιαμορφώσει, να μας ταρακουνήσει. Το κατά πόσο είσαι έτοιμη να πάρεις μαθήματα ζωής από κάθε σου σχέση είναι μία πολύ προσωπική απόφαση. Όσο τα χρόνια περνούν αντιλαμβάνεσαι πως κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη ζωή σου για λίγο ή πολύ σε αλλάζει.

Advertisements

Θα μου πεις οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και θα συμφωνήσω απόλυτα όμως σκέψου την αλλαγή ως μέρος της δικής σου αναζήτησης. Θέλησες να αλλάξεις, κανένας δε σε ανάγκασε. Χιλιοστά κάθε φορά. Δες την αλλαγή ως ένα δρόμο αυτοβελτίωσης και αυτοπραγμάτωσης, όχι ως κάτι απαγορευτικό. Και λάθη θα γίνουν. Σχεδόν επιβεβλημένα. Πώς όμως θα καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε μία σχέση ώριμη; Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις προχωρήσει; Υπάρχουν ενδείξεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι πια έχεις κάνει μία ενήλικη σχέση.

Δεν είστε μαζί 24 ώρες το 24ωρο

Καταλαβαίνεις πως δε χρειάζεται να είστε κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο για να είστε αγαπημένοι και ερwτευμένοι. Το να στέλνετε όλη μέρα μηνύματα είναι γλυκό και αγαπησιάρικο χωρίς να σημαίνει πως αν δεν το κάνετε υπάρχει πρόβλημα. Η διαφορά μίας ώριμης με μία ανώριμη σχέση είναι πως οι άνθρωποι που βρίσκονται εντός της, καταλαβαίνουν αυτή ακριβώς τη λεπτομέρεια.

Δε θέλεις να τον αλλάξεις

Για χρόνια ολόκληρα πάλευες να αλλάξεις τους άντρες που είχες δίπλα σου κι εκείνοι εσένα. Πόσο μεγάλο λάθος, πόσο καιρό έχασες. Το να αποδεχθείς αυτόν που επέλεξες είναι ένα δώρο που θα κάνεις, πρώτα από όλα, στον εαυτό σου. Η αποδοχή θα βάλει γερές βάσεις στο οικοδόμημά σας. Αν επιμένει να φορά κόκκινο ενώ δεν του πηγαίνει, κάνε πίσω ή κρύψε το κόκκινο πουλόβερ.

Το να συζητάς για το μέλλον δεν είναι και τόσο τρομακτικό

Advertisements

Δεν είναι και τόσο τρομακτικό, τελικά. Σε καμία περίπτωση μη θεωρήσεις μέλλον μονάχα το γάμο. Το να κάνεις σχέδια μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα με τον άνθρωπό σου είναι σημάδι οικειότητας. Μη σε απασχολεί πού πάει αυτή η σχέση. Ζήσε τις στιγμές με ένταση και δύναμη.

Διαφωνείτε κι αυτό είναι υγιές

Η διαφωνία είναι υγεία, όπως και η έκφρασή της αμφίπλευρα. Το να έχεις διαφορετική άποψη και να την αρθρώνεις θα πάει τη σχέση μπροστά αλλά και εσάς τους ίδιους.

Συνδέεστε πνευματικά και σωματικά

Το να ξέρεις έναν άνθρωπο τόσο καλά δημιουργεί μία μεταξύ σας δυνατή σύνδεση. Ο ένας γίνεται προέκταση του άλλου αλλά με τρόπο υγιές. Η πνευματική σύνδεση είναι το τελευταίο κομμάτι του παλζ μίας ώριμης σχέσης που βασίζεται στην αγάπη και την ειλικρίνεια.

πηγή

Advertisements