Το καθιστικό είναι γενικά ο χώρος που συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια για να περάσει κοινό χρόνο και να κάνει καθημερινές δραστηριότητες. Αναρωτηθήκαμε, ωστόσο, αν μεταξύ «οικογενειακού καθιστικού» και «σαλονιού» υπάρχει κάποια διαφορά. Η απάντηση είναι πως  υπάρχει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο «καθιστικό» για να αναφερθούν και στα δύο. Η αλήθεια, όμως, είναι πως τα μεγάλα σπίτι έχουν δύο ξεχωριστά δωμάτια: ένα οικογενειακό καθιστικό και ένα σαλόνι.

Σαλόνι Στα σύγχρονα σπίτια, το σαλόνι μαζί με την κουζίνα αποτελούν τους βασικούς χώρους των οικογενειακών σπιτιών. Ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στον 17ο αιώνα, τα σαλόνια προορίζονταν για να υποδέχονται τους καλεσμένους. Με την πάροδο των χρόνων, πάντως, μετατράπηκαν σε πιο καθημερινούς χώρους και πήραν τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Με την πάροδο των χρόνων τα σαλόνια μετατράπηκαν σε πιο καθημερινούς χώρους.

Σε κάποια σύγχρονα σπίτια τα σαλόνια είναι αποκλειστικά χώροι χαλάρωσης, ενώ σε κάποια άλλα, κυρίως στα μεγαλύτερα, τα σαλόνια προορίζονται για πιο επίσημες συναθροίσεις. Μεταξύ άλλων υπάρχουν και τα σπίτια που έχουν σαλόνια που χρησιμοποιούνται περιστασιακά και διατηρούν άλλους χώρους για να βρίσκονται μεταξύ τους τα μέλη μια οικογένειας: τα «οικογενειακά καθιστικά».

  Όλα για το Σπίτι: 10 όμορφες ιδέες διακόσμησης καθιστικού που επιλέξαμε για εσάς

Οικογενειακό καθιστικό Αυτό που θα ονομάζαμε οικογενειακό καθιστικό εξυπηρετεί παρόμοιους σκοπούς με το σαλόνι, είναι δηλαδή ένας χώρος που συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες διαφορές.

Τα οικογενειακά καθιστικά είναι πιο χαλαροί χώροι και πολύ πιο φιλικοί στα παιδιά.

Τα οικογενειακά καθιστικά είναι πιο χαλαροί χώροι και πολύ πιο φιλικοί στα παιδιά. Είναι επίσης μια νέα έννοια που χρονολογείται στα μέσα του περασμένου αιώνα. Τα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δημιουργήθηκαν νέοι χώροι που προορίζονταν για να φιλοξενήσουν δραστηριότητες που δεν μπορούσαν να γίνουν στα σαλόνια. Τα οικογενειακά καθιστικά διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να φιλοξενούν την τηλεόραση και μπήκαν έπιπλα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά. Με λίγα λόγια πρόκειται για μη επίσημους χώρους που μπορούν όλοι να χαλαρώσουν.

Η διαφορά, λοιπόν, έγκειται στην επισημότητα των χώρων. Και αν ζείτε σε μικρό σπίτι, τότε κατά πάσα πιθανότητα το σαλόνι σας ταυτίζεται με το οικογενειακό καθιστικό. Πάντως αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, άλλωστε η ζωή είναι μικρή και τα καθιστικά προορίζονται για να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας!

  Όλα για το Σπίτι: 10 όμορφες ιδέες διακόσμησης καθιστικού που επιλέξαμε για εσάς

Πηγή