Από σήμερα αρχίζει ένα επταήμερο πληρωμών των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων σε μισθωτούς των οποίων οι συμβάσεις έχουν μπει σε αναστολή και σε πληττόμενους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Παράλληλα, από την Δευτέρα άρχισε η καταβολή των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών, οι πληρωμές των έκτακτων ενισχύσεων θα γίνουν ως εξής:

• Σήμερα, Τρίτη, θα πληρωθούν την ενίσχυση των 800 ευρώ περίπου 105.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις σε αναστολή (στο πρώτο «κύμα» πληρωμών το έλαβαν 686.000 μισθωτοί). Η τρίτη -και τελευταία- φάση καταβολής της ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί από 5 έως και 7 Μαΐου. Ενδιάμεσα, μέχρι και την Πέμπτη 30 Απριλίου, μπορούν όσοι δικαιούχοι μισθωτοί δεν έχουν κάνει τη διαδικασία να υποβάλουν δηλώσεις (ανάλογα με τον αριθμό που λήγει ο ΑΦΜ) στην πλατφόρμα «supportemployees.yeka.gr» και να πραγματοποιήσουν τυχόν διορθώσεις από 1 έως 3 Μαΐου.
• Σήμερα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιόκτητες επιχειρήσεων. Η διαδικασία αποστολής εντολών πληρωμών θα έχει ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαΐου.
• Μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου θα έχουν καταβληθεί και τα 600 ευρώ στους επιστήμονες δικαιούχους, μετά τη ματαίωση του προγράμματος-φιάσκο με την τηλεκατάρτιση.

Επίσης, την Δευτέρα άρχισε η σταδιακή καταβολή των 400 ευρώ στους 73.000 από τους περίπου 168.000 δικαιούχους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι μέχρι και την περασμένη Παρασκευή είχαν επικαιροποιήσει ή καταχωρίσει τα στοιχεία IBAN στη σχετική πλατφόρμα (gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia). Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή μέχρι τις 3 Μαΐου. Οι πληρωμές αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 7 Μαΐου.

Advertisements

πηγη

Advertisements