Είναι τόσο γευστικές που δεν θα το πιστεύετε.

Σήμερα ετοιμάζουμε κοτομπουκιές με λίγες θερμίδες, χρησιμοποιώντας ένα μυστικό που το μάθαμε από τη γιαγιά μας: μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο.

Υλικά

  • 350 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος
  • 2 φέτες ψωμί
  • 100 ml γάλα
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουταλιές φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για γεύση

Εκτέλεση

Αλέθουμε το στήθος κοτόπουλο στον επεξεργαστή τροφίμων ή ζητάμε από το χασάπη να μας το αλέσει. Εν τω μεταξύ σε μεγάλο ένα μπολ προσθέτουμε το ψωμί και το γάλα και αφήνουμε να μουλιάσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, την παρμεζάνα  και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε προσεκτικά το μίγμα. Πλάθουμε με ατ χέρια μας τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε  με την τριμμένη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 με 20 σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

jenny.gr

  Πως να φτιάξετε μπριάµ µε κοτόπουλο στην πιο ελαφριά και γευστική εκδοχή τους