Μια συνταγή, που σίγουρα όλοι θέλουμε να φτιάχνουμε ξανά και ξανά. Νόστιμα Κυπριακά κεφτεδάκια. Κατάλληλα για μπουφέ, πάρτι αλλά και για οικογενειακό φαγητό ή δείπνο. Δοκιμάστε τα!

Advertisements

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 60 γρ. σόδα
  • Μισή κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Μισό κ.γλ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
  • Αλεύρι, για το τύλιγμα
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά, βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, να μουσκέψει.
  • Περνάμε το κρεμμύδι με το χυμό του λεμονιού, για να κόψει την μυρωδιά του
  • Στην συνέχεια, ξεπλένουμε το κρεμμύδι με λίγο κρύο νερό και το στύβουμε με την παλάμη μας.
  • Στύβουμε το ψωμί καλά με την παλάμη μας και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μαζί και την σόδα ανακατεμένη με 1 κουταλιά νερό.
  • Έπειτα, τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά και κρατάμε το μπολ με τα υλικά σκεπασμένο στο ψυγείο, 2 με 3 ώρες.
  • Παίρνουμε μικρές ποσότητες με κουτάλι ή με τα δάκτυλα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος της προτιμήσεώς μας.
  • Τέλος, περνάμε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια ζεστά σαν ορεκτικό η με σάλτσα ντομάτας.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Με το ίδιο μείγμα του κιμά, μπορούμε να κάνουμε κεφτεδάκια σχάρας, τα οποία τα πλάθουμε σε μεγαλύτερο μέγεθος, τ’ αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στην σχάρα.
  • Τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, σάλτσες πικάντικες, πράσινη σαλάτα και άσπρο δροσερό Ελληνικό κρασί.
  • Για το τηγάνισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο κανόλα γιατί οι κεφτέδες γίνονται πιο αφράτοι.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements