Η διαφορά ανάμεσα στο γελοίο και στο σύγχρονο είναι λεπτή και όταν λέμε ότι θέλουμε νια μοιάζουμε νεότερες δεν εννοούμε «χαζομπεμπέκες» αλλά φρέσκες και στιλάτες χωρίς τον χρόνο να μας βαραίνει.

Advertisements

Οπότε, τα τρικ που πρέπει να ακολουθήσουμε δεν έχουν καμία σημασία με το έξω μας, με την εικόνα μας, όσο με το μέσα μας, με το πως αντιλαμβανόμαστε το στυλ και φυσικά πόσο καλά γνωρίζουμε το σώμα μας, τι μας ταιριάζει και τι όχι, τι θέλουμε να επικοινωνήσουμε μέσα από τα outfit μας και πώς θέλουμε να νιώθουμε, φυσικά, εμείς οι ίδιες μέσα στα ρούχα μας.

Η Busbee Style στο παρακάτω βίντεο καταπιάνεται με το θέμα και μοιράζεται μαζί μας όσα της έμαθε η ζωή:

  • Προσέχουμε πάρα πολύ τα prints που θα επιλέξουμε γιατί είναι καθοριστικά για την εικόνα μας. Τα μεγάλα, εντυπωσιακά ντεσέν κουράζουν τόσο το μάτι όσο και το σώμα. Όσο πιο μεγάλα τα prints τόσο πιο ακαλαίσθητη η φιγούρα. Όσο πιο μικρά και φίνα τόσο πιο κομψή και νεανική. Η νεότητα δεν επιλέγει κραυγαλέα εμπριμέ.
  • Πετάμε αμέσως από την ντουλάπα τα «πειραγμένα» τζιν, με τις έξτρα λεπρομέρειες, τα στολίδια ή τα σκισίματα. Αυτά είναι για τις teenagers και ούτε καν για αυτές -θα τα ξεφορτωθούν σύντομα όταν ανακαλύψουν τι σημαίνει πραγματικό στυλ. Επίσης, πετάμε τα τζιν που δεν μας κολακεύουν, που κάνουν σακούλα στο πίσω μέρος και μοιάζουν σαν να τα έχουμε από το γυμνάσιο. Επιλέγουμε ένα στιλάτο, skinny τζιν και το συνδυάζουμε με ένα τοπ με «προσωπικότητα» και όχι με ένα από T-Shirt.
  • Αποφεύγουμε τις boxy σιλουέτες, τα φαρδιά ρούχα που μας κουκουλώνουν και δε μπορεί να φανεί το σώμα μας. Επιλέγουμε τζάκετ στο υψος της μέσης ή σακάκια και εάν θελουμε να καλύψουμε το πίσω μέρος του σώματός μας παίζουμε με το layering.
  • Δίνουμε μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες. Κυριολεκτικά, είναι το άλφα και το ωμέγα μιας μοντέρνας εμφάνισης. Από τα γυαλιά που θα φορέσουμε μέχρι τα κοσμήματα και παπούτσια, αλλά και τις τσάντες μας. Ειδικά τις τσάντες μας. Όσο πιο κλασική τόσο πιο «γεροντίστικη».
  • Βλέπουμε τη σιλουέτα μας σαν σύνολο και το ντύσιμο σαν ενιαίο περίβλημα που μας αγκαλιάει, οπότε φροντίζουμε να εκπαιδεύσουμε το μάτι μας να αντιλαμβάνεται τι μας κολακεύει και τι όχι, να μετράει το σωστό ύψος του τζιν και να ξεχωρίζει τους σωστούς συνδυσμούς χρωμάτων. Αυτό χρειάζεται πειραματισμό και απόρριψη για να το κατακτήσουμε, αλλά τελικά θα μας βοθήσει να μείνουμε στην ιστορία σαν στιλάτες γυναίκες.

Δείτε το βίντεο και θα πάρετε ιδέες:

ΠΗΓΗ

 

Advertisements
Advertisements