Αρακάς μαγειρεμένος με μα(ν)εστρία ότι πρέπει για όσους νηστεύουν!

Υλικά

  • 600 γρ. αρακάς φρέσκος (θα χρειαστεί να αγοράσουμε περίπου 1 – 1,2 κιλά αρακά στο λοβό του), καθαρισμένος, ή 600 γρ. κατεψυγμένος
  • 250 γρ. κριθαράκι χονδρό
  • 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 6 – 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Ρίχνουμε και τον αρακά με τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε και το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.

Προσθέτουμε 400 ml νερό, την ντομάτα, το βασιλικό (ή το δυόσμο), το μισό άνηθο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και ο αρακάς και να «δέσει» η σάλτσα.

Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε.

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

πηγή