Καλεσμένος στο Πρωινό, ο Νίκος Κουρής εξομολογήθηκε στην Φαίη Σκορδά για τη ζωή του με τον διαβήτη, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά, τον αγώνα που δίνει συνεχώς και γιατί οι άνθρωποι τον παρεξηγούν για τη συμπεριφορά του.

Ο Νίκος Κουρής είπε τα εξής: «Δεν είμαι καθόλου περίεργος, απλά έχω ένα θέμα που πρέπει να παρακολουθώ συνεχώς. Για οτιδήποτε θέλω να κάνω, πρέπει να παρακολουθώ αυτό το θέμα και αυτό δεν είναι εύκολο. Όλη μέρα πρέπει να το μετράω… είναι μια ολόκληρη επιστήμη.

Στα 13 μου το έπαθα, είμαι 47, περίπου 25 χρόνια. Υπάρχει ένας αγώνας με πάρα πολλά πειράματα για να το φέρεις εκεί που θέλεις και να μπορείς να ονειρεύεσαι. Όταν προσπαθείς να ρυθμίσεις το σάκχαρο, δεν είσαι τόσο κοινωνικός. Όταν πρέπει να κάνω μια ολόκληρη ιστορία για να έρθω εδώ, πολλές φορές λέω σιγά μην το κάνω. Πολλά πράγματα στη ζωή μου έχω αφήσει επειδή δεν μπορώ να τα κάνω.

  Βίκυ Κάβουρα: «Έχω κάνει δυο σχέσεις στα 33 μου χρονιά. Έχω αφήσει πίσω το προσωπικό κομμάτι γιατί είμαι στον αγώνα της επιβίωσης»

Δεν είναι απλό για μένα να πάω να κάνω αυτό, μετά να πάω για γύρισμα και μετά να κάνω παράσταση. Πρέπει να κάνω ένα πράγμα που είναι σαν μαθηματική εξίσωση. Το να βάλω ένα ακόμα πράγμα μου είναι επί χίλια δύσκολο, οπότε λες το αφήνω αυτό και κάνω αυτό που είναι σταθερό».

«Όταν είσαι διαβητικός, κανείς δεν καταλαβαίνει τις μεταπτώσεις της διάθεσής σου. Η διάθεση αλλάζει περίπου 7,000 φορές την ημέρα. Αυτό δημιουργεί μια δυσθυμία στους άλλους ανθρώπους, μια δυσκολία, όσο και αν σε αγαπούν. Δεν καταλαβαίνει ο άλλος πώς από τη μια στιγμή που δεν είσαι καλά, ξαφνικά δεν είσαι», ανέφερε ο Νίκος Κουρής.

πηγη