Πληθαίνουν οι καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς μια νέα σοβαρή μαρτυρία είδε το φως της δημοσιότητας.

Advertisements

 

Την υπόθεση γνωστοποίησε ο δικηγόρος Γιώργος Γεραρής, που εκπροσωπεί τη Ζέτα Δούκα, την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη. Ο κ. Γεραρής, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», υποστήριξε ότι η νέα καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη έγινε από άνδρα ηθοποιό και δεν αφορά σeξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, αλλά σωματική κακοποίηση -δηλαδή, ξυλοδαρμούς.

Τα περιστατικά εκτυλίχθηκαν την περίοδο 2013 – 2015, όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθετούσε και έπαιζε στην παράταση Φον Δημητράκης.

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο εν λόγω ηθοποιός ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση προτού κληθεί να συμμετάσχει στην παράσταση και ο Πέτρος Φιλιππίδης τον προειδοποίησε «μεταξύ σοβαρού κι αστείου» ότι θα τρώει ξύλο σε μια συγκεκριμένη σκηνή.

Ωστόσο, ο Φιλιππίδης εκμεταλλεύτηκε την συγκεκριμένη σκηνή και την ώρα της παράστασης ξυλοκοπούσε κανονικά τον ηθοποιό, χρησιμοποιώντας γροθιές ακόμα και ένα παλιό τηλέφωνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταβεί δυο φορές στα επείγοντα («Ευαγγελισμό» και «Λαϊκό») με θλαστικά τραύματα, έχοντας ενημερώσει και συναδέλφους του -ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί και ως αποδεικτικό.

Advertisements

Ο δικηγόρος επισήμανε ότι έχει καταγραφεί και άλλος, πιο σοβαρός ξυλοδαρμός εκτός παράστασης και πως ήταν παρόντα σχεδόν όλα τα μέλη του θιάσου. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραρή, υπάρχουν 9 μάρτυρες που θα καταθέσουν κατά του Πέτρου Φιλιππίδη. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

 

«Στο τέλος της σεζόν έγινε το χειρότερο. Κάποια μέρα στα καμαρίνια, προφανώς είχε τα νεύρα του ο κ. Φιλιππίδης, υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του εντολέα μου και άλλων ηθοποιών. Ο Φιλιππίδης ρώτησε “τι λέτε εδώ”, του απάντησε μια ηθοποιός “να λέμε που θα πιούμε καφέ”. Αυτός θεώρησε ότι λέει ψέματα, τούς κάλεσε τους 3-4 στο καμαρίνι του και άρχισε να τους τα ψέλνει και τους είπε να του ζητήσουν συγγνώμη. Ο εντολέας μου αντέδρασε, του είπε “δεν έχουμε κάτι για να σου ζητήσουμε συγγνώμη” και τότε ο κ. Φιλιππίδης σηκώθηκε, τον άρπαξε από τον γιακά, τον πήγε ως την πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω και του έκλεισε την πόρτα στο πρόσωπο. Ο εντολέας μου φώναξε “αυτό δεν θα περάσει έτσι” και τότε ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τον πλάκωσε στο ξύλο. Με γροθιές, κλωτσιές. Ηταν μπροστά όλος ο θίασος, έχουμε 9 μάρτυρες»

Κλείνοντας, ο δικηγόρος είπε ότι έχει γίνει δέκτης πλήθους καταγγελιών και πως υπάρχει μια κατά του Πέτρου Φιλιππίδη «που αφορά πράξη ποινικώς κολάσιμη, που δεν έχει παραγραφεί».

 

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου Γιώργου Γεραρή:

Advertisements

πηγη

 

Advertisements