Φτιάξτε απολαυστικό μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι.

Συστατικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
  • 400 γρ. γάλα, πλήρες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
  • ψωμί, φρυγανισμένο, σε φέτες
  • λεμόνι, σε φέτες

Διαδικασία

  • Κόβουμε το συκώτι σε κομμάτια των 3-4 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε την έντονη μυρωδιά που έχει κάποιες φορές το συκώτι και μαλακώνει το κρέας.
  • Αφαιρούμε το συκώτι από το μπολ και το ταμπονάρουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, και ανακατεύουμε.
  • Πανάρουμε τα κομμάτια καλά και τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το συκώτι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Το ψήσιμο εξαρτάται από το πόσο χοντρό είναι το συκώτι. Δεν θέλουμε να το παραψήσουμε γιατί θα σκληρύνει πολύ.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και φέτες λεμονιού.
  Σούπα γλυκοπατάτας με τζίντζερ: Μια απολαυστική συνταγή που θα συνοδεύσει τις κρύες μέρες του χειμώνα

Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

ΠΗΓΗ