Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα. Σε αυτή τη συνταγή, το μέλι παντρεύεται με το lime στην πιο γλυκόξινα εθιστική γεύση!

 

Συστατικά

  • 8 φτερούγες κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 3 κουτ. της  σούπας κρασί
  • 2 κουτ. της σούπας μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • Χυμός από τέσσερα λάιμ
  • Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, χτυπάς το κρασί, το μέλι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • Σε ένα τηγάνι, το οποίο έχεις πρώτα τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά δύο λεπτά πριν, ρίχνεις το παραπάνω μείγμα και ανακατεύεις για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Προσθέτεις το φτερούγες κοτόπουλου, το αφήνεις να βράσει για πέντε λεπτά να πάρει βράση και καλύπτεις με ένα καπάκι.
  • Γυρνάς τις φτερούγες από την άλλη πλευρά, καλύπτεις το τηγάνι ξανά με το καπάκι και μαγειρεύεις για 20 λεπτά.
  • Γυρνάς ξανά τις φτερούγες και μαγειρεύεις για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο τρυφερό.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το αφήνεις να δέσει με το υπόλοιπο φαγητό για 2 λεπτά.
  • Μοιράζεις σε πιάτα και απολαμβάνεις!
  Μακαρονάδα με γεμιστά κεφτεδάκια: Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο σας

 

ΠΗΓΗ