Μην χασετε

Μια παραδοσιακή ισπανική συνταγή για πεντανόστιμη φριτάτα πατάτας

Η ομελέτα στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Σήμερα, σου ετοιμάζουμε την παραδοσιακή ισπανική συνταγή με έξτρα δόση πατάτας!

Advertisements

 

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί Παρμεζάνα
  • 4 αβγά χτυπημένα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και χτυπάς τα αβγά σε ένα μπολ.
  • Σε ένα τηγάνι, ρίχνεις αρχικά το ελαιόλαδο και το αφήνεις να κάψει. Προσθέτεις τις πατάτες και τις τηγανίζεις περίπου για 15 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρίζεις και από τις δύο πλευρές.
  • Μειώνεις τη φωτιά στο μισό και προσθέτεις τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνεις και ολοκληρώνεις με τα αβγά. Αφήνεις το μείγμα σου να “δέσει” για 2 -3 λεπτά.
  • Τοποθετείς το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο και τρίβεις από πάνω την παρμεζάνα. Ψήνεις ξανά για 3 λεπτά.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα