Το κλασικά αγαπημένο mac and cheese αποκτά ένα μεξικάνικο twist και γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό.

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι φασόλια πολύχρωμα
  • 1 κουτ. της σούπας τσίλι
  • 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1/4 κουτ. της σούπας πιπέρι καγιέν
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 συσκευασία μακαρόνια της επιλογής σου
  • 3 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)

 

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, βράζεις αρχικά το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρεις για 2 λεπτά.
  • Προσθέτεις τα φασόλια και τη σάλτσα ντομάτας σταδιακά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σταδιακά, ρίχνεις στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το ζωμό κοτόπουλου.
  • Μετά από ένα λεπτό, ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις στο μείγμα σου όσο αναφέρει στην συσκευασία ή αλλιώς για 13-15 λεπτά.
  • Σουρώνεις και μεταφέρεις το μείγμα σε ένα ταψί. Ρίχνεις από πάνω το τσένταρ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς C.
  • Σερβίρεις και απολαμβάνεις.
  Πως να φτιάξετε λαχταριστές πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

 

ΠΗΓΗ