Μπορεί κάποτε να πιστεύαμε ότι η απιστία είναι αντρική υπόθεση, πλέον όμως χαρακτηρίζει και τα δυο φύλα. Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές οι γυναίκες, ανεξαρτήτου εθνικότητας, απατούν τους συζύγους τους όλο και περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα σε μια μελέτη που διεξάχθηκε στην Αμερική, οι επιστήμονες αξιολόγησαν ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών σε διάφορες ηπείρους και χώρες και διαπίστωσαν ότι η μέση ηλικία που απιστούν είναι περίπου 36,6 ετών με μέση ηλικία γάμου στα 29. Περίπου δηλαδή επτά έως οκτώ χρόνια μετά το γάμο. Οι λόγοι που μια έγγαμη γυναίκα απατάει το σύντροφό της είναι πολλοί. Ίσως ο σύζυγος δεν της δίνει πλέον την προσοχή και το σεβασμό που της αξίζει. Ίσως τον αγαπάει ακόμα, αλλά η φλόγα έχει σβήσει και προσπαθεί ικανοποιήσει τις ανάγκες της σε μια εξωσυζυγική σχέση. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά.Παρακάτω θα δείτε το μέσο όρο ηλικίας που απιστούν οι γυναίκες μετά το γάμο ανάλογα με τη χώρα καταγωγής. 

Οι περισσότερες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο που απατούν τους συζύγους, είναι μεταξύ 25 και 29 ετών.

Η συνηθέστερη ηλικία στην Ισπανία είναι μεταξύ 40 και 44 ετών.

Στην Ουγγαρία, 45 έως 49 ετών.

Οι γυναίκες στον Καναδά παραστρατούν 6,7 χρόνια μετά το γάμο (μέσος όρος ηλικίας 35,8 ετών).

Οι γυναίκες στη Σουηδία περιμένουν 4 χρόνια από την ημέρα που παντρεύονται, για να απατήσουν το σύζυγό τους.

Στην Ιρλανδία οι περισσότερες γυναίκες απατούν μόλις 3,6 έτη μετά το γάμο (μέσος όρος ηλικίας 30,8 ετών).

Οι Ελληνίδες παντρεύονται περίπου στα 30 και παραστρατούν στα 36.

Τέλος η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που απατούν, επιλέγουν ερwτικούς συντρόφους μικρότερης ηλικίας, επειδή έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σ∈ξ.

πηγή