Οι δίπλες είναι παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, που συνηθίζεται να το φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα αν και προσωπικά μ’αρέσει να φτιάχνω δίπλες κάθε εποχή, μια και είναι πολύ εύκολες.

Υλικά συνταγής

  • 4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Φλούδα ενός λεμονιού ξυσμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Κανέλλα
  • Χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε όλο το αλεύρι σε ένα βαθύ σκεύος ή λεκάνη.
  • Σκάβουμε λίγο στη μέση του αλευριού μας και ρίχνουμε στο άνοιγμα τα αυγά καλά χτυπημένα με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το λάδι.
  • Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφιχτή .
  • Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα.
  • Κόβουμε τα φύλλα σε ορθογώνια κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι καλά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του φύλλου.
  • Τυλίγουμε τα φύλλα κυλινδρικά μέσα στο λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  • Παράλληλα, βράζουμε το μέλι με ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε τον αφρό, περιχύνουμε τις δίπλες με το σιρόπι και τις πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρύδια.
  Κινόα με κοτόπουλο: Μια πεντανόστιμη και θρεπτική συνταγή που σίγουρα θα ξαναδοκιμάσετε

Άντε και καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ