Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «Open Beyond» και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». Ο λόγος ήταν για να μιλήσει για τις εξελίξεις γύρω από τον COVID-19 και όχι μόνο. Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις της:

Advertisements

 

Ματίνα Παγώνη: Τι δήλωσε στην αρχή

Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη πάνω από 3000 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό στη χώρα μας, ποσοστό από τους οποίους διασωληνώνεται ή χάνει τελικά τη μάχη. Η γιατρός έκανε λόγο και για την ψυχολογική πίεση που ασκείται στον κόσμο ο οποίος μπροστά στους αριθμούς κάνει υπομονή. Παράλληλα μίλησε για την έξαρση των ιώσεων: «Από τέλος Δεκεμβρίου έως Φεβρουάριο είναι η περίοδος έξαρσης των ιώσεων. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα μέρα τη μέρα.

Αν έχουμε έξαρση της πανδημίας, τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα», ανέφερε η κυρία Παγώνη ενώ αναφέρθηκε και σε μία πρόσφατη έρευνα η οποία ανέδειξε ότι οι άνδρες έχουν τριπλάσιο κίνδυνο από τις γυναίκες να νοσήσουν σοβαρά από κορονοϊό. «Περισσότεροι άντρες πεθαίνουν από κορονοϊό ή διασωληνώνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι βάσει των έως τώρα στοιχείων, αυτά θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με μεγάλη προσοχή στις 7 Ιανουαρίου.

Advertisements

 

Ματίνα Παγώνη: Τι ανέφερε στη συνέχεια

Για το click away είπε ότι στις γυναίκες δεν αρέσει αυτό το στιλ αγορών και ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι δεν έχουν τη διάθεση για ηλεκτρονικές αγορές. Για το ρεβεγιόν με τα 9 ατομα είπε ότι μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

«Δύο οικογένειες μπορεί να σημαίνει ότι αν υπάρχει ενας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσουν όλοι. Η κάθε οικογένεια μόνη της για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Μια μέρα καθόμαστε σπίτι μας».

 

Σχετικά με το εμβόλιο διευκρίνισε πως οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία, απλώς εκεί θα κλείνεται το ραντεβού ενώ κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα μπορούμε να κάνουμε σε κανονικές συνθήκες».

Advertisements

 

Μ. Παγώνη: Ακολουθεί βίντεο από τις δηλώσεις της στην τηλεόραση του «Open Beyond» και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»

Advertisements