Την είδαμε να παίζει την Πηνελόπη στην ταινία του Δαλιανίδη “Ένας ιππότης για τη Βασούλα” και τη Μπέτυ, eρωμένη διευθυντή υποδυόταν ο Γιώργος Γαβριηλίδης, στην ταινία Μια Ελληνίδα στο χαρέμι.

Ο λόγος για τη Μαρία Μπονέλου, γοητευτική και έμπειρη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου που μπορεί να έπαιξε σε λίγες ταινίες, ωστόσο ξεχώρισε για το εντυπωσιακό της παρουσιαστικό και το ερμηνευτικό της ταλέντι.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 1962, στο έργο «Βασιλεύς Ροδολίνος» του Ι.Α Τρωίλου με το Εθνικό Θέατρο. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους θιάσους: Δημήτρη Ππαπμιχαήλ, Αλίκης Βουγιουκλάκης, Λάμπρου Κωνσταντάρα, Στέφανου Ληναίου, Σμαρούλας Γιούλη, Κώστα Βουτσά, Γιώργου Κωνσταντίνου, Ζωής Λάσκαρη κ.α., σε έργα πρόζας που τα περισσότερα έγιναν επιτυχίες. Ωστόσο, καθιερώθηκε στην επιθεώρηση, ιδιαίτερα μάλιστα σε παραστάσεις, που μαζί με τον Σωτήρη Μουστάκα, σκόρπισαν άφθονο γέλιο.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε πολλές ταινίες με χαρακτηριστικούς ρόλους. Με τη Φίνος Φιλμ ξεκίνησε τη συνεργασία της το 1963 και την είδαμε συνολικά σε επτά ταινίες. Αμόκ, Η Βίλλα Των Οργίων, Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια,Ένας Ιππότης Για Τη Βασούλα, Τα Δύο Πόδια Σε Ένα Παπούτσι, Η Ωραία Του Κουρέα, Μια Ελληνίδα Στο Χαρέμι. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της είναι της Πηνελόπης στην ταινία Ένας Ιππότης για τη Βασούλα, στην οποία έπαιξε στο πλευρό της Τζένης Καρέζη και του Φαίδωνα Γεωργίτση.

  Πέτρος Λαγούτης για τον εθισμό του: «Βγαίνoντας από τα σκoτάδια σου συνειδητoποιείς ότι έχεις μείνει μόνoς»

Υπήρξε σύντροφος του μεγάλου ηθοποιού Σωτήρη Μουστάκα για 4 δεκαετίες και απέκτησαν μαζί μια κόρη, την Αλεξία. Το 2000, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στην επιθεώρηση «Μιλένιουμ 2000» στο θέατρο Περοκέ, ξεκίνησαν προβλήματα χρόνιας ασθένειας, καθώς διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ με αποτέλεσμα να σταματήσει τις επαγγελματικές της εμφανίσεις. Τον Αύγουστο του 2007, μόλις τρεις μήνες μετά το χαμό του αγαπημένου της Σωτήρη Μουστάκα, έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στο Χαλάνδρι.

Πηγή