Εύκολες και λαχταριστές τηγανίτες με ξινόμηλα. Αξεπέραστη γεύση. Φτιάξτε τες απλά και γρήγορα για πρωινό, για brunch ακόμα και για επιδόρπιο.

Υλικά συνταγής

  • 5 ξινόμηλα
  • 1 φλ.τσ. γάλα
  • 2 φλ.τσ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 1 ποτηράκι κρασιού ποτό
  • Μέλι
  • Καρυδόψιχα
  • Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Πρώτα απ’ όλα, σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό, 1 ποτηράκι του κρασιού ποτό και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
  • Στην συνέχεια, πλένουμε τα ξινόμηλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
  • Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βουτάμε μία-μία ροδέλα στο χυλό και μετά στο τηγάνι.
  • Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγη-λίγη την καρυδόψιχα και το μέλι ανακατεμένο με τις 2 κουταλιές της σούπας ποτό.
  • Τέλος, αφού τηγανίσουμε τις ροδέλες, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω καρυδόψιχα και μέλι από την πιατέλα.
  • Οι τηγανίτες μας είναι πανέτοιμες.
  Πως να φτιάξετε λαχταριστά μάφιν λεμονιού με ζάχαρη άχνη

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Όταν προσθέσουμε το αλεύρι, πρέπει να το ανακατέψουμε πολύ καλά, για να μην σβολώσει.
  • Οι τηγανίτες αυτές τρώγονται και κρύες. Αν θέλουμε, πάνω από τις τηγανίτες ρίχνουμε και λίγη κανέλλα τριμμένη.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ποτό θέλουμε (ουίσκι κ.α.).

ΠΗΓΗ