Advertisements

Εύγεστα ζυμαρικά για όλους

Υλικά:

Advertisements
  • 350γρ ζυμαρικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350γρ άγρια ή λευκά μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 250γρ τυρί gorgonzola θρυμματισμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και αλάτι και το αφήνετε να βράσει.
  • Ρίχνετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε για 8-10 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτετε το σκόρδο και το αφήνετε για επιπλέον 2 λεπτά.
  • Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει βράση.
  • Ανακατεύεται τη gorgonzola μέχρι να λιώσει τελείως σε χαμηλή φωτιά. Μην αφήσετε τη σάλτσα να βράσει αφού έχετε προσθέσει το τυρί.
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
  • Ρίξτε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Advertisements

Πηγή