Μην χασετε

Κορίτσι χρησιμοποιεί τη νοηματική για να καθησυχάσει κωφό και τυφλό επιβάτη του αεροπλάνου που έχει ταραχτεί!

Μια νεαρή κοπέλα που κάθισε και παρηγορούσε έναν επιβάτη με αναπηρία στην πτήση τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει χαρακτηριστεί ως «άγγελος» από τον άνδρα που βοήθησε.

Advertisements

Όταν ο Tim Cook επιβιβάστηκε στην πτήση της Alaska Airlines από τη Βοστώνη στο Πόρτλαντ την περασμένη εβδομάδα, το πλήρωμα του αεροσκάφους προσπάθησε να εξασφαλίσει ότι ήταν άνετος.

Ωστόσο, οι προσπάθειες επικοινωνίας τους με τον κ. Cook – ο οποίος είναι ταυτόχρονα κωφός και τυφλός – αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς, κάτι που οδήγησε το πλήρωμα να καλέσουν τυχόν επιβάτες που γνώριζαν τη νοηματική γλώσσα.

Τότε, ανέλαβε δράση η Clara Daly.

Με πολλή ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 15χρονη κάθισε και βοηθούσε τον κ. Cook για σχεδόν έξι ώρες στη πτήση τους, ενώ οι άλλοι επιβάτες την παρακολουθούσαν με έκπληξη.

Η πράξη της καλοσύνης της έφηβης έχει κερδίσει επαίνους από τους άλλους επιβάτες, την αεροπορική εταιρεία και τη μητέρα της Jane, η οποία ταξίδευε με την κόρη της.

Αλλά ο πιο λαμπρός έπαινος για την κ. Daly ήταν αυτός του άνδρα που βοήθησε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KGW8 του Portland, ο κ. Cook  είπε: «Είναι ένας άγγελος».

Η Lynette Scribner, που καθόταν δίπλα στον κ. Cook, μπήκε στο Facebook λίγα μόλις λεπτά μετά την αποβίβασή τους από το αεροπλάνο για να πει την εκπληκτική τους ιστορία, όπου η ανάρτησή της έχει σχεδόν 950.000 Like.

Advertisements

“Είδα αυτόν τον άνθρωπο, τον Tim, στο αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης… Φαινόταν ότι ήταν κωφός και τυφλός,” ανέφερε η κ. Scribner.

“Οι υπάλληλοι ήθελαν ειλικρινά να τον βοηθήσουν, αλλά δεν είχαν τρόπο να επικοινωνήσουν.”

“Τότε ανέλαβε δράση αυτή η όμορφη νεαρή κοπέλα, 15 ετών, η οποία έμαθε τη νοηματική επειδή είχε δυσλεξία και ήταν η πιο εύκολη ξένη γλώσσα που μπορούσε να μάθει.”

“Για την υπόλοιπη πτήση παρακολούθησε τον Tim και τον βοηθούσε με στοργή.”

Η κ. Daly είπε ότι με τον κ. Cook πέρασαν μεγάλο μέρος της πτήσης κουβεντιάζοντας σαν καλοί φίλοι και αντάλλαξαν μια αγκαλιά όταν έφυγαν από το αεροπλάνο.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα