Μην χασετε

Η σκληρή ιστορία της Καίτης Ντάλη: Ο άγριοι ξυλοδαpμοί από τον άντρα της, τα σκληρά λόγια του πατέρα της και ο εφιάλτης που έζησε στα χέρια διαρρηκτών

Η τραγουδίστρια Καίτη Ντάλη με τη λαϊκή, ρεμπέτικη φωνή έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι στις ΗΠΑ το ’60 και το ’70 ήρθε στην Ελλάδα.

 

Της: Έπη Τρίμη

Η Καίτη Ντάλη είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλα ονόματα του ελληνικού “τραγουδιού, όπως ο Τσιτσάνης, ο Ζαμπέτας και ο Γαβαλάς.

Advertisements

«Με σάπισαν στο ξύλο, μου πήραν τα χρήματα μιας ολόκληρης ζωής»

Προκαλεί σοκ η εξομολόγηση της λαϊκής τραγουδίστριας Καίτης Ντάλη για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια διαρρηκτών οι οποίοι την βασάνισαν άγρια.

«Ήταν 19 Απριλίου, βράδυ. Εγώ κοιμόμουν στο δωμάτιο. Υπάρχει ένα παράθυρο που περνούν οι σωλήνες του φυσικού αερίου και δεν υπήρχαν σε αυτό το σημείο σίδερα ασφαλείας. Πάτησαν πάνω στους σωλήνες, έφτασαν στον πέμπτο όροφο και από κει μπήκαν στο σπίτι μου», λέει η τραγουδίστρια με τρεμάμενη φωνή.

«Το τεράστιο πλήγμα για μένα ήταν ότι πέρσι, με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, είχα πάρει όλα μου τα χρήματα από την τράπεζα, τα οποία είχα σε θυρίδα, και τα μετέφερα στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού μου. Επειδή έχω προβλήματα υγείας, δεν μπορούσα να πηγαίνω στην τράπεζα, ώστε να βγάζω χρήματα για τα καθημερινά μου έξοδα. Όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι μου διαρρήκτες, μου έριξαν σπρέι την ώρα που κοιμόμουν! Έψαξαν όλο το σπίτι και, όταν δεν μπόρεσαν να βρουν το χρηματοκιβώτιο, με ξύπνησαν και άρχισαν να μου ζητούν επίμονα να τους αποκαλύψω που είχα τα λεφτά και τα κοσμήματα», αναφέρει η μούσα του Σταύρου Ξαρχάκου.

 

Advertisements

Ο τρόπος που αντιμετώπισε τους κακοποιούς προκαλεί ρίγος, αφού τους εκλιπαρούσε μέχρι την τελευταία στιγμή να μην την πειράξουν.

«Τους είπα “σας παρακαλώ μη μου κάνετε κακό. Έχω την καρδιά μου, έχω πολλά προβλήματα υγείας. Θα σας δώσω όλα”. Εκείνοι, χωρίς κανέναν δισταγμό, με έπιασαν από τα μαλλιά και σέρνοντας, με πήγαν στο γραμματοκιβώτιό, αφού πρώτα με σάπισαν στο ξύλο. Μου έσπασαν δύο πλευρά, μου έδωσαν μπουνιά στο μάτι και στα χείλη, για να μη φωνάξω. Το χειρότερο είναι ότι έχει πλέον πειραχτεί η σπλήνα σε μεγάλο βαθμό. Ακόμα φαίνονται όλα τα χτυπήματα που έχω», λέει η κ. Ντάλη.

 

Στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε οι γιατροί διαπίστωσαν θλάσεις και μώλωπες.

Advertisements

«Όταν ήρθε η αστυνομία, δεν πολυκαταλάβαινα όσα μου είχαν συμβεί και δεν ήξερα τι έλεγα, δεν θυμόμουν ότι είχαν ανοίξει το χρηματοκιβώτιο μου. Είμαι σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να το κρύψω, δεν έχω χρήματα ούτε για να ζήσω. Ούτε ένα ευρώ! Ούτε για το ρεύμα, ούτε για το νερό. Έκανα όλες αυτές τις οικονομίες όλα αυτά τα χρόνια για να ζω αξιοπρεπώς. Ποτέ δεν έχω ζητήσει βοήθεια από κανέναν. Και τώρα, σε αυτή την ηλικία, βρέθηκα να ζητάω από τον κόσμο να με βοηθήσει. Δεν έχω κανέναν στον κόσμο να με βοηθήσει. Είναι εντελώς ξεκρέμαστη. Κάνω έκκληση: Όποιος φίλος θέλει να με βοηθήσει ας το κάνει», καταλήγει στη δραματική εξομολόγησή της.

 

«Παντρεύτηκα και χώρισα μετά από 5 ώρες, ο άντρας μου πήγε με άλλη το ίδιο βράδυ»

Στην Ελλάδα έμεινα έγκυος, μετά όταν παντρεύτηκα εδώ, δεύτερη φορά. Δηλαδή κανονική φορά. Αλλά μετά την εκκλησία χώρισα. Αυτός ήτανε και ο λόγος που κατέστρεψα την καριέρα μου. Δεν με άφηνε σε ησυχία. Αυτός ήταν άρρωστος μαζί μου. Ήτανε Αιγόκερως. Άρρωστος. Δεν καταλάβαινε τίποτα. Νόμιζε ότι αυτό που λέει αυτός, αυτό είναι. Με ζήλευε πολύ. Στα πάντα. Και που με άφηνε να τραγουδάω ήτανε δίπλα και κοίταγε. Δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε καθόλου.

Μιλώντας στην στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα η Καίτη Ντάλη είπε: «Μια φορά παντρεύτηκα και μετά την εκκλησία χώρισα. Δεν μπορούσε να πάει παρακάτω αυτός ο γάμος… Δεν μπορείς να παντρεύεσαι και ο άλλος να πηγαίνει με γκόμενα το ίδιο βράδυ».

 

«Αυτό που λένε σήμερα bullying θα έπρεπε να το ονομάσουν ‘σε πατάω κάτω’. Έχω φάει το ξύλο της αρκούδας από τον άντρα μου. Τον παντρεύτηκα για πέντε ώρες και μετά την εκκλησία τον χώρισα. Ήμασταν μαζί δύο και πλέον χρόνια. Το ξύλο το δικό μου δεν το έχει φάει άλλος άνθρωπος. Ήταν άρρωστος από τη ζήλια. Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς τι τράβηξα. Ήθελε να με καταστρέψει. Και δεν μπορούσα να τον καταγγείλω στην Αστυνομία, γιατί θα με έγραφαν τα περιοδικά και φοβόμουν μην το μάθει η μάνα μου και ο πατέρας μου. Ήμουν όνομα τότε.

Μετά το ξύλο που έτρωγα από εκείνον, πήγαινα με δεμένα χέρια και πόδια να τραγουδήσω. Κατέστρεψα την καριέρα και τη ζωή μου εξαιτίας του. Όταν χωρίσαμε, είχε βάλει φίλους του και όπου με έβρισκαν με χτυπούσαν. Και πόσα δεν πλήρωσα για να πάρω το διαζύγιο; Περιουσίες. Δεν μου πήρε μόνο τα λεφτά, αλλά τον πλήρωσα με τη ζωή μου ολόκληρη» καταλήγει η Καίτη Ντάλη.

 

Τα σκληρά λόγια του πατέρα της

Όταν έγραψα στον μπαμπά μου, μπαμπά εγώ είμαι τραγουδίστρια, μου έγραψε ένα γράμμα και μου είπε ότι, αφού ήθελες να γίνεις πουτ@να, πρέπει να μην έρθεις πίσω με παράνομο παιδί και να μη μάθεις να καπνίζεις. Και όμως έφυγα. Ήρθα. Αυτό δεν το πιστεύει κανείς αλλά είναι αλήθεια. Άκουσα το λόγο του πατέρα μου.

Μετά έκανα έναν άλλο δεσμό και έμεινα έγκυος. Εκείνος δεν ήταν ικανός να γίνει πατέρας του παιδιού και πήγα…

 

Όχι, μια χαρά είμαι έτσι μόνη. Δεν θέλω. Μόνο αυτό που μου έχει συμβεί είναι ότι έχω χάσει τους γονείς μου, πολύ νωρίς. Τίποτα άλλο. Η μαμά μου ήταν εξήντα επτά, και ο μπαμπάς μου εξήντα εννέα. Πριν είκοσι δύο χρόνια έχασα τη μαμά μου και πριν είκοσι χρόνια τον μπαμπά μου. Η ζωή μου ολόκληρη ήτανε η μητέρα μου. Ήταν τα πάντα η μητέρα μου. Καταρχήν ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Της μοιάζω. Ήταν από τη Σπάρτη. Αλλά είχε έρθει δέκα χρονών στην Αθήνα. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στα ανάκτορα και ο παππούς μου ήταν από τη Μάνη, αλλά ήταν δάσκαλος στα ανάκτορα. Ο παππούς μου και η γιαγιά μου. Η γιαγιά μου ήταν από τη Σύρο. Τους γονείς της μητέρας μου δεν τους γνώρισα ποτέ. Γιατί η μητέρα μου ορφάνεψε από πέντε ετών, είχε αναφέρει η Καίτη Ντάλη στη Lifo.

 

enimerotiko.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα