Μην χασετε

Ιδρώτας: 4 τρόποι για να διώξεις τη μυρωδιά από τα ρούχα

Βασικό πρόβλημα όλο τον χρόνο! Κι όμως.. υπάρχουν λύσεις.

Advertisements

#1 Τσέκαρε πριν αγοράσεις

Βασική προϋπόθεση για να μη μυρίζουν άσχημα τα ρούχα είναι η σύνθεσή τους. Γνωρίζεις καλά πως τα συνθετικά ρούχα μυρίζουν πιο πολύ από τα βαμβακερά. Αν επιμένεις να αγοράζεις τέτοια λοιπόν, ό,τι παθαίνεις από εκεί και πέρα είναι εν γνώση σου. Και φυσικά θα υπάρχουν τέτοια ρούχα στην καρνταρόμπα σου, όμως να ξέρεις πώς να τα φροντίζεις ώστε να έχεις τη λιγότερο δυνατή δυσοσμία.

#2 Δραστικά βήματα πριν από την πλύση

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά “γιατρικά” λένε οι πιο παλιές νοικοκυρές είναι πριν βάλεις το ρούχο στο πλυντήριο να το έχεις αφήσει σε μια λεκάνη με ξίδι για λίγες ώρες ή, εναλλακτικά, να έχεις τρίψει το σημείο της μασχάλης με νερό όπου έχεις αραιώσει ξίδι ή χυμό λεμονιού.

Το αλάτι βοηθά επίσης, οπότε δοκίμασε να αφήσεις τα βρωμερά ρούχα σου σε μια λεκάνη με τρεις κουταλιές χοντρό αλάτι όλο το βράδι πριν τα βάλεις στον κάδο.

#3 Η βοήθεια μέσα στον κάδο

Στα λευκά ρούχα που έχουν πρόβλημα ρίξε μαζί με το απορρυπαντικό λίγη μαγειρική σόδα για καλύτερα αποτελέσματα. Στα χρωματιστά όμως να το αποφύγεις.

#4 Σημασία στην καθημερινή φροντίδα

Μην ξεχνάς να αερίζεις καλά τα ρούχα όπως και να μην τα αποθηκεύεις αν δεν έχουν στεγνώσει πολύ καλά. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα σε γλιτώσει και από τη δυσοσμία στα ρούχα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα