Οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν τα ίσια μαλλιά και πολλές φορές ταλαιπωρούνται στην καθημερινότητά τους καθώς τους παίρνει χρόνο για να τα ισιώσουν είτε με το σεσουάρ ή το σίδερο. Υπάρχει όμως λύση που ίσως γνωρίζετε ήδη και είναι η ισιωτική θεραπεία κερατίνης.

Advertisements

Η ισιωτική θεραπεία κερατίνης υπόσχεται να αφήσει τα μαλλιά ίσια, λαμπερά και απαλά και απευθύνεται κυρίως σε όσες έχουν σπαστά ή πολύ σγουρά μαλλιά. Παρόλα αυτά, σίγουρα έχετε ακούσει πως οι ισιωτικές μέθοδοι δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά, αλλά αυτό δεν ισχύει για τη θεραπεία κερατίνης.

Η κερατίνη είναι μία θεραπεία που βασίζεται στην κερατίνη, μία πρωτεΐνη δηλαδή που υπάρχει ήδη στην τρίχα (είναι το βασικό δομικό συστατικό της), αλλά και στα νύχια, τα δόντια και το δέρμα μας. Καθώς τα χρόνια περνούν, η κερατίνη φθείρεται, μειώνεται, με τα μαλλιά να γίνονται ξηρά, άτονα, θολά και να σπάνε εύκολα. Η θεραπεία αυτή ουσιαστικά ξαναγεμίζει με την πρωτεΐνη αυτή τα μαλλιά.

Τι πρέπει λοιπόν, να γνωρίζετε για τη θεραπεία;

#1. Θα σας βοηθήσει να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αφού δεν θα τα ταλαιπωρείτε καθημερινά με σεσουάρ και πρέσες.

Advertisements

#2.Ακόμα κι αν τα μαλλιά σας είναι ήδη ίσια, μπορείτε να κάνετε κερατίνη, ώστε να τα βοηθήσετε να δείχνουν πιο υγιή.

#3. Τα θεαματικά αποτελέσματα θα κρατήσουν 3-4 μήνες και μετά σταδιακά θα φθίνουν, οπότε καλό είναι να ανανεώνετε το ραντεβού με τον κομμωτή σας ανά εξάμηνο.

#4. Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και γίνεται στο κομμωτήριο από επαγγελματίες.

#5. Για 3 μέρες μετά την διαδικασία θα πρέπει να μην βρέξετε τα μαλλιά σας, να μην τα πιάσετε κοτσίδα ή να τα «τσακίσετε» με οποιονδήποτε τρόπο.

Advertisements

πηγή

 

 

Advertisements