Η θερμοκρασία πέφτει. Καιρός για μια πεντανόστιμη σούπα.

Ξεκίνησε και πάλι να κάνει κρύο και μια σούπα είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορεί η σημερινή συνταγή να θέλει αρκετή ώρα για να ετοιμαστεί, όμως με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται όλες οι γεύσεις και τα αρώματα. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 400 γραμμάρια χυμό ντομάτας
  • 1/2  λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπολο
  • 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • 100 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 2 κουταλιές  βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μια κατσαρόλα προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το χυμό ντομάτας, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, το ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τυρί, τον βασιλικό, την ρίγανη, την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στο τέλος τα βουτυρώνουμε και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Αν δούμε ότι η σούπα είναι πολύ παχύρευστη ρίχνουμε επιπλέον νερό και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα. Σερβίρουμε με επιπλέον τυρί παρμεζάνα και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Πηγή