Απλή, ακαταμάχητη και αλμυρή. Μια τάρτα που είναι έτοιμη σε μόλις 5 λεπτά.

Υλικά

  • Ένα ρολό σφολιάτας
  • 400  γραμμάρια κολοκυθάκια
  • 160 γραμμάρια κίτρινο τυρί
  • 2 ολόκληρα αυγά και 1 κρόκος
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 γραμμάρια  γάλα
  • 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 70 γραμμάρια φυτικό λάδι
  • 1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση 

Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τον κρόκο και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ύστερα προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι, τη μαγιά, τα κολοκυθάκια και το τυρί.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε ένα ταψί. Από πάνω προσθέτουμε το μίγμα και στο τέλος ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

Πηγή