Σύμφωνα με τους ψυχολόγους δεν είναι λίγες οι φορές που εμείς οι ίδιοι σαμποτάρουμε τον εαυτό μας από το να πετύχουμε τους στόχους μας.

Το άγχος, η ανασφάλεια και η τάση μας να βλέπουμε παντού εμπόδια μόνο κακό κάνουν στην ψυχολογία μας, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε πολύ να πετύχουμε τους στόχους μας όσο κι αν το επιθυμούμε.

Ποιο είναι , όμως, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε και σαμποτάρουμε τις ίδιες μας τις επιθυμίες;  Η απάντηση κρύβεται σε μία λέξη: Το «αλλά». Κι όμως, αυτή η τόση δα λεξούλα μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά. 

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η χρήση της συγκεκριμένης λέξης, κάνει οποιαδήποτε σκέψη μας να μοιάζει με πρόβλημα, με αποτέλεσμα υποσυνείδητα να βάζουμε εμείς οι ίδιοι φρένο στις όποιες επιθυμίες μας. Τι θα συμβεί, όμως, αν αντικαταστήσουμε το «αλλά» με τη λέξη «και»;

Σε αυτή την περίπτωση είναι σα να συνειδητοποιούμε πως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, ωστόσο χρησιμοποιώντας το «και» έχουμε ήδη βάλει πλώρη για τη λύση του.

  Συγχώρεση: Γιατί είναι το σημαντικότερο θεμέλιο στις σχέσεις μας

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη φράση «Θέλω να πάω στο πάρτυ αλλά θα είναι η αντιπαθητική συνάδελφος εκεί». Σε αυτή την περίπτωση κάνεις πίσω, ψάχνοντας δικαιολογία για να μη δώσεις το «παρών» στο πάρτυ. Αντικαθιστώντας το «αλλά» με το «και» είναι σα να δέχεσαι ότι είναι πρόβλημα πως θα είναι εκεί κάποια που δεν συμπαθείς, μα συνάμα θα καταφέρεις να επιβιώσεις. Σα να λέμε… θα βρεις τη λύση.

Είδες πόσο εύκολο είναι τελικά να πετύχεις αυτά που θέλεις; Αρκεί να δουλέψεις σωστά με το μυαλό σου.

Μήπως ήρθε η ώρα το «αλλά» να εξαφανιστεί από το λεξιλόγιό σου;

πηγή