Μην χασετε

Η απάντηση του Γιώργου Βάλαρη στο ξέσπασμα του Γιάννη Παπαμιχαήλ: «Δεν έχουμε την ανάγκη να…»

Advertisements

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τη θεατρική παράσταση «Η Νεράιδα και το Παλικάρι», στην οποία πρωταγωνιστεί η Μαρία Κορινθίου, ενσαρκώνοντας το «Κατερινιώ». Στην ομώνυμη ταινία όπως θυμάστε τον ρόλο αυτόν τον η υποδύθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 

Λίγες ημέρες πριν ο γιος της εθνικής μας σταρ, είχε γράψει στο facebook: «Αυτό το πράγμα που όλοι ‘ χρησιμοποιούν ‘ τους γονείς μου για να οικονομήσουν έχει πια παραγίνει. Τόσα βιβλία έχουν εκδοθεί, τόσες παραστάσεις με θέμα την πρωτότυπη ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν, και δεν ξέρω και εγώ πόσα άλλα ακόμη που σχετίζονται με αυτούς. Όλοι αυτοί που τα πράττουν, βάζουν μπροστά τη φράση ‘ κάνουμε Τέχνη ‘ , ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δηλώνουν ‘ πάμε ταμείο ‘, που λένε και στο στοίχημα !. Eγώ, κάθομαι μέχρι στιγμής και παρακολουθώ τα δρώμενα.

Να είστε σίγουροι όμως, ότι την κατάλληλη στιγμή θα ‘ απαντήσω ‘ δυναμικά . Τα γράφω όλα αυτά, με αφορμή το άρθρο που διάβασα και μοιράζομαι μαζί σας. Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε. Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος απόφοιτος του Harvard, για να καταλάβει τι θέλω να πω με τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Η εκμετάλλευση γίνεται με έμμεσο τρόπο, όταν αναφέρεται το όνομα της Αλίκης και του Δημήτρη. Με άλλα λόγια , δεν είναι σωστό να λέγεται ποιος, η ποια θα παίξει τον ρόλο που έπαιξαν στην τάδε ταινία η Αλίκη και ο Δημήτρης, γιατί με αυτό τον τρόπο διαφημίζει κάποιος την παράσταση του ‘ πατώντας πάνω ‘ στους γονείς μου.

Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα, να δοκιμάσει κάποια/κάποιος την τύχη του , λέγοντας πχ , ‘ Θα παίξω το ρόλο, την Κατερινιώ , και εγώ θα παίξω το ρόλο του Μανούσου, από την ταινία Η Νεράιδα και το Παλικάρι. ‘ Αυτό ακούγεται και είναι μια χαρά. Εαν όμως βάλουν στην εξίσωση τα ονόματα της Αλίκης και του Δημήτρη, τότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτό εννοώ όταν αναφέρομαι σε μια έμμεση εκμετάλλευση/διαφήμιση, πείτε το όπως θέλετε. Ελπίζω να σας διευκρίνισα, τι ακριβώς ήθελα να πω. Καλή συνέχεια»

Advertisements

Η απάντηση του σκηνοθέτη της παράστασης, Γιώργου Βάλαρη προς τον Γιάννη Παπαμιχαήλ. Διαβάστε το απόσπασμα που ακολουθεί:

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ υποστήριξε σε ανάρτησή του στο facebook ότι εκμεταλλεύεστε τη φήμη των γονιών του για να βγάλετε χρήματα.

Οι γονείς του Γιάννη Παπαμιχαήλ είναι μυθικά πρόσωπα. Μοιραία, όταν πάει να αναβιώσει το σενάριο μια ταινίας στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει, γίνεται αναφορά σε αυτούς. Εμείς ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε και δεν έχουμε την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε τα ονόματα αυτών των μυθικών προσώπων για οποιοδήποτε κέρδος. Αυτό που προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσα από μεγάλες παραγωγές είναι το μεγαλείο των έργων στα οποία πρωταγωνίστησαν.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα