Η μητέρα μας είναι η πρώτη μας αγάπη. Γεννιόμαστε και εξαρτιόμαστε απόλυτα από εκείνη. Πριν καν μιλήσουμε ή περπατήσουμε η ζωή μας εξαρτάται από εκείνη.

Η φύση μας έχει συνδέσει με την αγάπη της μητέρας με έναν εξαιρετικά μεγαλοπρεπή και πανέμορφο τρόπο και αφήνει έναν συναισθηματικό ομφάλιο λώρο άθικτο για μια ζωή. Γι αυτό κάθε αρνητική στάση μιας μητέρας πονάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να είναι η αμέλεια, η απουσία, η ανικανότητα ή ακόμα και μια από τις ατέλειες της.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα ένα παιδί μπορεί να κατανοήσει και να ξεπεράσει την έλλειψη προσοχής και αγάπης από τη μητέρα του. Και πολλές φορές σαν ενήλικας θα αρχίσει να κατηγορεί τον εαυτό του, να αισθάνεται ανίκανος και σχεδόν ένοχος και μπορεί να δημιουργήσει ένα συναίσθημα κατωτερότητας που θα υπάρχει για μια ζωή.

Φυσικά και η έλλειψη προσοχής ενός πατέρα προκαλεί μεγάλο πόνο στη ψυχή, αλλά αυτή της μητέρας είναι δύσκολο να κατανοηθεί και να ξεπεραστεί.

Ένα ρητό της Ανατολής λέει πως «ο Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού, έτσι δημιούργησε τη μητέρα». Υπάρχει μια βαθιά έννοια σε αυτή την πρόταση που μας κάνει να καταλάβουμε πως η μητρότητα είναι ένα δώρο αλλά και μια μεγάλη δέσμευση και ευθύνη.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Ένα παιδί που έχει κοντά του τη μητέρα του νιώθει τεράστια αγάπη όπου και εάν μεγαλώνει. Και κάθε μητέρα γνωρίζει πως ο χρόνος που αφιερώνει στο παιδί της είναι μια τεράστια επένδυση για το μέλλον του.

πηγή