Μην χασετε

Ηλίας Μαμαλάκης: Έτσι έχασε 12 κιλά σε ελάχιστο χρόνο – Αυτή είναι η διαλειμματική νηστεία

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε για τη διαλειμματική νηστεία που ακολούθησε πρόσφατα και κατάφερε να χάσει αρκετά κιλά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Advertisements

Ο Ηλίας Μαμαλάκης κατάφερε να χάσει 12 κιλά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και αποκαλύπτει στο πρωινό πως τα κατάφερε!

Ο σεφ είπε: «Είχα μια μεγάλη επιτυχία τέλη Φεβρουαρίου – Μαρτίου, έχασα 12 κιλά. Εφάρμοσα μία δίαιτα η οποία είναι λίγο μόδα αυτή τη στιγμή που λέγεται διαλειμματική νηστεία. Το έκανα συμπτωματικά, διότι με κάλεσαν στη Γερμανία να κάνω μια σειρά από σεμινάρια μαγειρικής και ήταν μία κλινική ευεξίας.»! Και τόνισε: «Οπότε μια και μπήκαμε μέσα στην κλινική, εφαρμόσαμε και το πρόγραμμά της. Έκανα ένα χειρουργείο το 2007, ήμουν 132 κιλά και έφτασα τα 78 μέσα σε 18 μήνες. Νομίζω ότι για έναν πραγματικά υπέρβαρο όπως ήμουν εγώ, είναι η μόνη λύση».

Δείτε επίσης: Βάσω Λασκαράκη: Μας έδειξε τη βέρα στο δεξί – Ποζάρει στον νέο της σύζυγο

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το Πρωινό παρακάτω!

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία

Η καθημερινή διαλειμματική νηστεία είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την μείωση του βάρους και την μείωση της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με μελέτη που εξετάζει την επίδραση των χρονικών περιορισμών της διατροφής στην απώλεια βάρους στα παχύσαρκα άτομα.

Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα διατροφής που πρέπει να ακολουθήσετε στη διαλειμματική νηστεία:

Advertisements
Μέθοδος 16:8 ή μέθοδος περιορισμένης χρονικά σίτισης
Περιορισμός των περιόδων διατροφής σε προκαθορισμένο διάστημα 8 ώρων μέσα στην ημέρα, για παράδειγμα από τις 13:00 έως τις 21:00. Τις υπόλοιπες 16 ώρες της ημέρας, απόλυτη νηστεία.
Νηστεία σε εναλλασσόμενες ημέρες:
Εναλλαγή μεταξύ ημερών χωρίς περιορισμό στην κατανάλωση τροφίμων, με ημέρες που αποτελούνται από ένα γεύμα που παρέχει περίπου το 25% των ημερήσιων ενεργειακών αναγκών (~400-600 θερμίδες). Ο αριθμός των ημερών νηστείας μπορεί να διαφέρει από πρόγραμμα σε πρόγραμμα.

Δείτε επίσης: Δέσποινα Βανδή: Μας δείχνει τι κάνει για να χάσει τα κιλά του Πάσχα!

Μεθοδος 5:2 ή νηστεία ολόκληρη την ημέρα
Η μέθοδος αυτή περιέχει φαγητό χωρίς περιορισμό τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας και μεγάλο ενεργειακό περιορισμό ή πλήρη απόχη από το φαγητό 1-2 ημέρες την εβδομάδα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα