Ποιος είπε ότι τα τετραγωνικά μετρούν όταν υπάρχει γούστο και μεράκι;

Το ζευγάρι Christoph Kaiser και Shauna Thibault απέδειξαν με τον πιο stylish τρόπο ότι κάθε σπίτι μπορεί να γίνει μοναδικό και υπόδειγμα κομψότητας, αρκεί να υπάρχει η διάθεση, η αισθητική αλλά και… τα χρήματα.

Οι δυο τους, με το που παντρεύτηκαν αποφάσισαν να κάνουν την ανατροπή και να πουν το «ναι» στη διαμονή σε έναν μικροσκοπικό χώρο 34 τ.μ που παλιά χρησιμοποιούνταν ως αναρροφητήρας σιταριού στο Φοίνιξ των ΗΠΑ και τον οποίο αρχικά είχαν αγοράσει με σκοπό να διαμορφώσουν για αποθήκη εργαλείων κήπου. 

Η δουλειά τους τούς βοήθησε πολύ σε αυτό. Ο Christoph είναι αρχιτέκτονας και η Shauna Thib στυλίστρια και ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων, κάτι που σημαίνει ότι το στυλ κυλά στο αίμα και των δυο τους. Έτσι, κατάφεραν με απίστευτη ευκολία να μετατρέψουν έναν φαινομενικά μη αξιοποιήσιμο χώρο σε ένα μικρό αρχιτεκτονικό στολίδι που έμελλε να εξελιχθεί σε μία άκρως λειτουργική κατοικία!

«Μια τόσο μικρή κατοικία σε φέρνει πιο κοντά, έχεις παρέα ακόμη κι εκεί που νόμιζες πως δεν θα είχες. Για λίγο καιρό το αποκαλούσαμε ‘χύτρα ταχύτητας’», δηλώνει ο αρχιτέκτονας, ο οποίος είδε τον αναρροφητήρα ύστερα από 18 μήνες σκληρής δουλειάς να έχει «μεταμορφωθεί» σε μια κατοικία που πολλοί θα ζήλευαν παρά τα ελάχιστα τετραγωνικά της.

Το λιλιπούτειο σπίτι τους δεν έχει καθόλου δωμάτια. Περιλαμβάνει μόνο μία σοφίτα στον επάνω όροφο –την οποία το ζευγάρι χρησιμοποιεί ως κρεβατοκάμαρα- και μια κουζίνα με ένα μικρό μπάνιο, που βρίσκεται κυριολεκτικά κρυμμένο πίσω από ένα ψηλό ντουλάπι που μοιάζει με τοίχο, στο πρώτο επίπεδο. 

Τα πάντα στο σπίτι είναι αποθηκευμένα με τεράστια προσοχή ώστε να εξοικονομείται χώρος, ενώ ακόμα και τα έπιπλα κατασκευάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να «χώνονται» στους στρογγυλεμένους τοίχους του σπιτιού.

Το ζευγάρι –όπως παραδέχεται- λατρεύει να μένει στο σπίτι παρακολουθώντας ταινίες στη σοφίτα, στην οποία έχει τοποθετηθεί μία τεράστια συγκριτικά με τον χώρο οθόνη και μεγάφωνα κάτω από το κρεβάτι, ώστε να εξασφαλιστεί η ατμόσφαιρα του ιδιωτικού σινεμά.

Αν ο άνθρωπος έχει έμπνευση…

πηγή