Η παρακάτω συνταγή για κοτόπουλο γλασαρισμένο με μέλι είναι από αυτές των 30 λεπτών και μάλιστα θα τη λατρέψετε καθώς το κοτόπουλο είναι υπέροχα γλασαρισμένο με μέλι και αρωματισμένο με σκόρδο και διάφορα άλλα μυρωδικά !

Για το κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό ‏μπούτια ή στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 2 κ.σ. ‏βούτυρο
  • ¼ του φλ. ‏ελαιόλαδο
  • ½ φλ. ‏χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ του φλ. ‏μέλι
  • 1 κ.σ. ‏σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. ‏ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων

Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο και το αφήνετε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά να λιώσει.
  2. Προσθέτετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αλατοπιπερώνετε.
  3. Μαγειρεύετε 3-4 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ σε κανένα σημείο.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε με σύρμα το ελαιόλαδο, το λεμόνι , το σκόρδο ,το μέλι ,τη σάλτσα σόγιας και το μείγμα μπαχαρικών.
  5. Περιχύνετε το κοτόπουλο με το μείγμα και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά προκειμένου να μαγειρευτεί το σκόρδο και να απορροφηθεί ο σος καθώς θα αλλάζει η υφή της.

Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ

Πηγή