Μην χασετε

Ελένη Πετρουλάκη: «Πάει, καταστραφήκαμε»!

Συγκλονισμένη η γυμνάστρια περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις τραγικές στιγμές που βίωσε.

«Τα πάντα εκεί είναι κρανίου τόπος. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Ολόκληρη η περιοχή επλήγη στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Ο πατέρας μου αποκλείστηκε στο βουνό και η μητέρα μου άκουγε από το τηλέφωνο ότι το κατάστημα μας, το οποίο διατηρούσα με εκεί για 15 χρόνια, καθώς και το υπόλοιπο μέρος που μεγαλώσαμε, καταστρέφεται». Με τα παραπάνω συγκλονιστικά λόγια η Ελένη Πετρουλάκη περιγράφει στην εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές που βίωσε λόγω της θεομηνίας που έπληξε πρόσφατα το παραλιακό θέρετρο Μακρύς Γιαλός, στο Λασίθι.

Διαβάστε επίσης: Αθηνά Οικονομάκου: «Μετά τη γέννα ένιωσα τρόμο και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ»

Ήταν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν η ασταμάτητη νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χείμαρροι στην περιοχή, οι οποίοι ερχόμενοι με ένταση από τα γύρω βουνά δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους. Ένα από τα καταστήματα εστίασης που βρέθηκαν στο έλεος τους ήταν και της μητέρας της γνωστή γυμνάστριας, Μαρίας Πετρουλάκη.

Advertisements

«Το Σάββατο, μέσα σε τρεις ώρες έγινε αυτή η καταστροφή. Ο μπαμπάς μου βρέθηκε αποκλεισμένος σε ένα βουνό και η μαμά μου, η οποία ήταν στην Αθήνα, κοντά μου, άκουγε από το τηλέφωνο ότι καταστρέφεται η περιοχή μας. Έγινε υπερχείλιση των χειμάρρων και κατέβηκαν τα νερά από τα γύρω βουνά μαζί με πέτρες, παίρνοντας ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους, στο λιμανάκι του Μακρύ Γυαλού.

Κινδύνεψαν τρία παιδάκια, τα οποία έσωσε τελικά ένας δύτης. Και πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, από ότι άκουσα, παραλίγο να πνιγούν. Οι συντοπίτες μου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και η ψυχή μου κλαίει αυτή τη στιγμή. Είναι το μέρος που μεγάλωσα και γεννήθηκα και πραγματικά κλαίω. Θα ήθελα αυτές τραγικές ώρες που ζούμε στις πληγείσες περιοχές όλοι να είναι ενωμένοι για τον τόπο μου, γιατί χρειάζεται γαλήνη για να τα φτιάξουμε ξανά από την αρχή», αναφέρει σοκαρισμένη η Ελένη Πετρουλάκη.

Διαβάστε επίσης: «Αδικήθηκα στο MasterChef! Οι κριτές θα έπρεπε να κρίνουν μαγειρικά, όχι χαρακτήρες και διάφορα άλλα»

«Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ξένοι άνθρωποι που έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή, Σουηδοί, Αυστριακοί, Εγγλέζοι και Νορβηγοί, βρίσκονται επί ποδός και καθαρίζουν τις παραλίες. Μιλάμε για απίστευτη καταστροφή», καταλήγει.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα