Ίσως να μην είχατε σκεφτεί ότι το παιδί θα χρειαζόταν αποσμητικό σε ηλικία μεταξύ 5 και 8 ετών γιατί συνήθως συμβαίνει στην αρχή της εφηβείας. Αλλά θεωρείται κάτι φυσιολογικό στην ανάπτυξη του παιδιού. Είναι μία ένδειξη ότι το σώμα ωριμάζει και οι ορμόνες αλλάζουν. Όταν ο ιδρώτας έρχεται σε επαφή με σκόνη και βακτήρια του δέρματος, δημιουργείται η έντονη μυρωδιά.

Advertisements

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Αυτά που μπορούν να μειώσουν τη μυρωδιά είναι το καθημερινό μπάνιο, τα καθαρά ρούχα, η συχνή αλλαγή σεντονιών και πετσετών, καθώς και η αποφυγή πικάντικων τροφών ή έντονων αρωματικών τροφών, όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αν τίποτα από αυτά δε λειτουργήσει, το αποσμητικό είναι η μόνη λύση. Προτιμήστε τα φυσικά προϊόντα κα αποφύγετε αυτά που έχουν πολλά χημικά στοιχεία και είναι επιβλαβή για τα παιδιά.

Το ότι οι ορμόνες του παιδιού αναπτύσσονται γρήγορα, ίσως σημαίνει ότι θα έρθει νωρίτερα η εφηβεία. Είναι μία σπάνια περίπτωση αλλά μπορεί να συμβεί, ειδικά αν εντοπίσετε ανάπτυξη στήθους ή τριχοφυΐα στις μασχάλες και τα γεννητικά όργανα.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

πηγή

Advertisements
Advertisements